لوگو دکتر محرابیان

021-88427630

برداشت خال با لیزر: مراحل، مراقبت‌ها و مزیت لیزر برای رفع خال

فهرست مطالب

اگر خال شما کوچک است، می‌توانید آن را با لیزر درمانی از بین ببرید. در روش برداشتن خال با لیزر، از انرژی نوری برای تجزیه رنگ‌دانه درون خال استفاده می‌شود. برداشتن خال با لیزر گزینه خوبی برای از بین بردن خال‌ها از روی صورت است زیرا احتمال کمتری برای ایجاد زخم وجود دارد. این روش به افراد این امکان را می‌دهد که آن توده‌های پوستی (خال) ناخواسته با روشی بی‌خطر از روی صورتشان برداشته شده و به آن‌ها در داشتن پوستی بی‌نقص و زیبا کمک می‌کند. روش‌های برداشتن خال با لیزر می‌توانند نقایص سطحی ناخواسته را بهبود ببخشند.

چه موقع باید برای برداشتن خال اقدام کنم؟


چه موقع باید برای برداشتن خال اقدام کنم؟

در صورتی که خال شما در حال تغییر یا رشد باشد، باید آن را به پزشک نشان دهید تا پوستتان را معاینه و بررسی کند. پزشک متخصص پوست، خال را یا به‌صورت یک خال خوش‌خیم تشخیص می‌دهد یا یک خال غیرمعمول (مول Atypical Nevus). برای بررسی تغییرات خال غیرمعمولی، ممکن است با استفاده از سیستم‌های تخصصی تصویربرداری، از خال تصویربرداری شده و آن را به دقت معاینه کنند. از طرف دیگر، اگر تصور می‌شود که در معرض خطر است، پزشک ممکن است خال را برای علائم ملانوما بررسی کند. باید حواستان به آن منطقه (دارای خال) از پوست باشد، زیرا گاهی اوقات یک خال می‌تواند دوباره رشد کند.

 اگر خالتان در جایی است که می‌تواند هنگام لباس پوشیدن یا شیو کردم موها مالیده شود یا آسیب ببیند، یا ظاهر ناخوشایندی را برای شما ایجاد کرده است، می‌توان برای عمل برداشتن خال نیز اقدام کنید. با یک عمل ساده می‌توان یک خال ناخوشایند را از روی صورت، دست‌ها یا بدن برداشت. بهترین روش برای از بین بردن خال غیر سرطانی، به نوع خال، اندازه و محل قرارگیری آن بستگی دارد. در صورتی که خال شما شرایط زیر را دارد، باید توسط پزشک معالج با استفاده از درموسکوپ معاینه شود:

  • خال نامتقارن باشد
  • دارای مرزهای ناهموار است
  • حاوی رنگ‌های مختلفی است
  • بزرگ‌تر از 6 میلی‌متر است
  • اینکه تکاملی در رشد آن وجود داشته باشد

مزایای برداشتن خال با لیزر


مزایای برداشتن خال با لیزر

روش‌های برداشتن خال با لیزر، روش‌هایی مقرون‌به‌صرفه برای رفع و از بین بردن خال در افرادی ست که تمایلی به برداشتن این زائده‌های پوستی به روش جراحی ندارند. مداخله جراحی علاوه بر هزینه‌های بالا و قابل‌توجه، می‌تواند باعث ایجاد جای زخم و اسکار شود.

برداشتن خال با لیزر همچنین به دلیل خاصیت استریلیزاسیونی که در خود لیزر وجود دارد، خطر عفونت کمتری را برای بیماران در پی دارد. این روش‌ها شامل حداقل صدمات پوستی در اطراف خال می‌باشند و باعث می‌شوند که دقیقاً بافتی از بدن که تحت تأثیر خال گرفته است، برداشته شود.

بهبودی پوست بعد از روش برداشتن خال با لیزر خیلی سریع و به‌خوبی پیش می‌رود و اسکاری از آن باقی می‌ماند که می‌تواند با روش‌های لایه‌برداری بیشتر تحت درمان قرار بگیرد و یک اسکار و تنها یک جای زخم قابل‌قبول و خیلی کمی بر روی پوست می‌ماند. زمان بهبودی سریع‌تر و توانایی رفع چندین خال در هر جلسه از دیگر مزایای برداشتن خال با لیزر است. لیزر همچنین قادر است به مناطقی از بدن مانند صورت یا بینی برسد که درمان آن‌ها با استفاده از روش‌های دیگر ممکن است دشوار باشد؛ و در آخر اینکه، در طی یک جلسه‌ی لیزر درمانی، می‌توان چند خال را درمان کرد.

نتایج حتی برای کسانی که تمایل به برداشتن خال در قسمت‌های قابل مشاهده‌ای از بدن خود مانند صورت یا ناحیه گردن هستند، قابل قبول است.

این درمان چگونه انجام می‌شود؟


این درمان چگونه انجام می‌شود؟

در بیشتر موارد، قبل از برداشتن خال، بی‌حسی موضعی در محل موردنظر انجام می‌شود. اشعه لیزر به سمت سلول‌هایی که خال را تشکیل می‌دهند فرستاده می‌شود. این سلول‌ها پرتوی لیزری را جذب می‌کنند و بنابراین خال سوخته شده و از سطح پوست دود می‌شوند، درحالی‌که پوست مجاور همچنان دست‌نخورده و بودن آسیب باقی می‌ماند. بعد از اتمام عمل، پزشک توضیح می‌دهد که چگونه باید از پوست خود در خانه مراقبت کنید.

این درمان چه مدت طول می‌کشد؟


این درمان چه مدت طول می‌کشد؟

از ابتدا تا انتهای جلسه‌ی انجام لیزر درمانی خال، حدود 30 دقیقه طول می‌کشد. عمده‌ی این مدت‌زمان صرف بحث در مورد نحوه انجام درمان و مراقبت‌های بعد از آن می‌شود. انجام خود لیزر درمانی برای هر خال فقط 5 دقیقه طول می‌کشد.

آیا درد دارد؟ آیا بیمار لیزر را احساس می‌کند؟


درمان با لیزر به هیچ وجه دردناک نیست. در هنگام بی‌حسی موضعی قبل از عمل ممکن است مانند هر تزریقی، کمی درد سوزن زدن احساس شود؛ اما به محض شروع کار، بیمار هنگام عمل، اصلاً لیزر را احساس نخواهد کرد. پزشک قبل از شروع کار، تست می‌کند که ناحیه بی‌حس شده است یا خیر.

بهبودی پس از درمان با خال برداری با لیزر


بهبودی پس از درمان با خال برداری با لیزر

بهبودی پس از درمان برداشتن خال با لیزر، فرآیندی سریع و ساده است. در چند روز اول، ناحیه تحت درمان کمی تحریک و خارش‌دار می‌باشد و علائم قابل مشاهده‌ای از قرمزی، تورم خفیف و گاهی خونریزی خواهد داشت. یک بافت زخم بر روی محل خال برداشته شده قرار می‌گیرد که در نهایت به خودی خود می‌ریزد. محل درمان ابتدا به‌صورت رنگ تیره ظاهر می‌شود که به‌تدریج در طی چند ماه روشن‌تر خواهد شد. پس از ریختن بافت زخم از روی محل، محافظت از پوست تازه بسیار حائز اهمیت است که بیمار باید پوست و ناحیه‌ی درمان شده‌ی خود را با استفاده‌ی روزانه از ضد آفتاب که حاوی SPF حداقل 50 می‌باشد محافظت کند.

گاهی اوقات پس از برداشته شدن بافت زخم از روی خال، منطقه‌ای از سطح پوست ه قبلاً دارای خال بوده است، ممکن است چروکیده به نظر برسد. درمان بیشتر محل خال پاک شده با لیزرهایی مانند CO2 یا لیزر اربیوم می‌تواند کیفیت سطح و بافت پوست و مناطق اطراف آن را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.

چه مدت طول می‌کشد تا پوست بهبود یابد؟


چه مدت طول می‌کشد تا پوست بهبود یابد؟

منطقه‌ی تحت درمان مانند یک جای خراش بهبود می‌یابد، بنابراین تقریباً 10-14 روز طول می‌کشد تا به یک لکه‌ی صورتی صاف برسد. این رنگ صورتی تا چند هفته بعد از بین می‌رود.

چه زمانی بیمار می‌تواند به سر کار برگردد؟


بیماران می‌توانند در بیشتر موارد بلافاصله به محل کار خود برگردند زیرا این روند در اصل ماهیتی مشابه با درمان دندانپزشکی دارد. اگر خال‌ها از جایی توی چشم و معلوم برداشته شده باشند، دیگران ممکن است متوجه شوند که خال‌هایتان را برداشته‌اید.

چه مدت بعد از این عمل بیمار می‌تواند آرایش کند؟


بیمارانی که می‌خواهند از لوازم آرایش در منطقه‌ی درمان شده استفاده کنند، می‌توانند پس از ریزش بافت زخم و صاف شدن سطح، معمولاً بعد از 10 الی 14 روز بعد، اقدام به انجام این کار کنند.

روش برداشتن خال با لیزر در مقابل جراحی خال برداری


از بین بردن خال با لیزر بسیار کم “تهاجمی” تر است زیرا پوست قطع یا بریده نمی‌شود، بنابراین به جای زخم حاصل از بریدگی، بیشتر چیزی مانند خراش برداشتن صورت می‌گیرد. از آنجا که پوست بریده نشده است، نیازی به ایجاد اسکار و جای زخم برای بهبودی نیست و این بدان معنی است که احتمال عفونت بسیار کمتر است و زمان بهبودی سریع‌تر خواهد بود.

کدام نوع خال را می‌توان با لیزر درمان کرد؟


بعضی از خال‌ها برای از بین بردن با لیزر چندان مناسب نیستند. مثلاً خال‌های مسطح یا خال‌های بسیار رنگی / خال‌های تیره. خال‌هایی که از سطح پوست بالاتر آمده‌اند، بهتر می‌توانند تحت این درمان قرار بگیرند. اگر پزشک پس از معاینه فکر کند که گرفتن بیوپسی (نمونه‌برداری) بهتر است، به‌عنوان‌مثال اگر اندازه یا رنگ خال به‌تازگی تغییر کرده باشد، پزشک روش جراحی سنتی را برای برداشتن توصیه می‌کند تا بتواند از آن نمونه‌برداری کند. استفاده از لیزر بدان معنی است که خال کاملاً “تبخیر ” شده است و چیزی برای ارسال به آزمایشگاه جهت آزمایش و تجزیه‌وتحلیل باقی نمی‌ماند.

عوارض جانبی احتمالی از این روش چیست؟


در موارد بسیار نادر، خال می‌تواند دوباره رشد کند. همانند روش‌های دیگر خال برداری، درمان با لیزر بسته به اندازه‌ی ضایعات پوستی، می‌تواند جای اسکار کوچکی را بر جای بگذارد.

آیا لیزر بی‌خطر است؟


لیزرهای درجه 4 پزشکی، پیشرفته‌ترین فناوری موجود برای از بین بردن سلول‌های پوستی هستند. لیزرهای پزشکی کوچک و قدرتمند برای استفاده در یک محیط پزشکی، کاملاً بی‌خطر تلقی می‌شوند و برای از بین بردن خال و سایر ضایعات پوستی فوق‌العاده مؤثر هستند. تنها شرط اصلی ایمنی این است که بیمار برای محافظت از چشمان خود در برابر لیزر، عینک‌های مخصوصی را که کلینیک به او می‌دهد بپوشد.

هزینه برداشتن خال


هزینه برداشتن خال با لیزر، به تعداد و اندازه‌ی خال‌های موردنظر برای درمان بستگی دارد.

 

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تماس