لوگو دکتر محرابیان

021-88427630

23 آبان1402

نکات مهم قبل و بعد از تزریق ژل : باید ها و نباید ها

فهرست مطالب

اگر برای اولین بار به فکر تزریق بوتاکس یا ژل پوستی برای درمان چین و چروک خود افتاده‌اید، ممکن است کمی نگران باشید. این طبیعی است که در ابتدا احساس ترس و نگرانی داشته باشید، اما باید بدانید که تزریق ژلهای پوستی یا بوتاکس در یک کلینیک تخصصی، یک روش درمانی ایمن و موثر است.

هنگامی که برای درمان با ژلهای پوستی مراجعه می‌کنید، پزشک شما در مورد مراحل قبل و بعد از درمان توضیحاتی را ارائه خواهد داد تا اضطراب شما را کاهش دهد. این توضیحات شامل همه اطلاعات و احتیاط‌های مربوط به تزریق ژلهای پوستی می‌شود.

مهم است که تزریق ژلهای پوستی یا بوتاکس توسط یک پزشک مجرب و متخصص انجام شود. این امر به کمک کاهش خطرات و عوارض جانبی مرتبط با این فرآیند می‌آید. در نتیجه، اطمینان حاصل کنید که از یک پزشک متخصص معتبر و با تجربه استفاده می‌کنید.

تزریق ژلهای پوستی و بوتاکس روش‌هایی هستند که توسط متخصصان پزشکی در زمینه زیبایی و جوانسازی پوست استفاده می‌شوند. با رعایت همه راهنماها و توصیه‌های پزشک، می‌توانید از این فرآیندها بهره‌برداری کنید و به نتایج مطلوبی دست یابید.

توصیه های مهم برای تزریق بوتاکس و ژلهای پوستی


توصیه های مهم برای تزریق بوتاکس و ژلهای پوستی

1.اگر باردار یا مادر شیرده هستید یا به هر ترکیبی آلرژی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید زیرا مشخصات ایمنی در این گروه ها مورد مطالعه نبوده و نباید تزریقی انجام دهند.

2.اگر سابقه تب خال دارید، احتمال اینکه سوزن ها منبع تب خال را فعال کنند وجود دارد. احتمال دارد که این روش تب خال ها را بدتر کند اگر مستعد تب خال یا عفونت تب خال هستید، باید به پزشک اطلاع دهید تا داروی خوراکی برای قبل از جلسه درمانی تجویز کند.

3.از درمان ها یا پاکسازی دندان دو هفته قبل و بعد از تزریق ژل خودداری کنید.

4.از تزریق واکسن کووید یا هر نوع واکسنی دو هفته قبل و بعد از تزریق ژل اجتناب کنید.

5.اگر عفونت فعالی دارید ( مثلا عفونت دندان، گوش، سینوس و مجاری ادراری) در ابتدا به پزشک اطلاع دهید.

6.پیشینه آلرژی، مکمل ها و داروهای فعلی خود را با پزشک در میان بگذارید.

7.پزشک باید در مورد درمان ها و جراحی های زیبایی قبلی شما مطلع شود.

8.اگر دارهای سرکب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنید، با پزشک در میان بگذارید.

9.اگر باردار یا مادر شیرده هستید یا به هر نوع ترکیبی در این محصولات آلرژی دارید یا مبتلا به هر نوع اختلال عصبی هستید، از در مان ژل پوستی استفاده نکنید.

10.درمان پوست آفتاب سوخته دشوار می باشد، بنابراین از آفتاب اجتناب کنید.

11.باید بدانید که اگر هر کدام از بیماری های زیر را دارید درمان بوتاکس مناسب شما نمی باشد.

  • میاستنی گراویس
  • حساسیت به سم بوتولینیوم
  • اختلالات عصبی – عضلانی
  • باردار یا مادر شیرده بودن
  • حساسیت به آلبومین انسانی

قبل و بعد تزریق ژل و بوتاکس چه کارهایی باید انجام دهیم؟


یک هفته قبل از جلسه درمانی تزریق ژل / فیلر

  • قبل از درمان  از مکمل ها و داروهای خاصی اجتناب کنید. به منظور جلوگیری از کبودی بهتر است یک هفته قبل از درمان، از مصرف داروهای رقیق کننده خون پرهیز کنید.
    • تمام NSAID ها (داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی) مانند آسپرین، ادویل، آلو، نوپرین، بافرین، ایبوپروفن و غیره را متوقف کنید. استفاده از تیلنول بلامانع است.
    • تمام مکمل‌های گیاهی مانند روغن ماهی، جینکو، جینسینگ، خارمریم، قرص‌های سیر و غیره را متوقف کنید (ادامه مصرف مولتی ویتامین مشکلی ندارد).
    • همیشه در مورد پیشینه حساسیت و داروهای فعلی که مصرف می کنید با پزشک صحبت کنید.
  • اگر از داروهای رقیق کننده خون با نسخه مانند کومادین یا پلاویکس استفاده می کنید، باید با پزشک تجویز کننده مشورت کنید تا ببینید آیا می توانید این داروها را به مدت 7 الی 10 روز قبل از ویزیت و حداقل 2 روز پس از انجام عمل متوقف کنید.
  • از مصرف مکمل‌هایی مانند امگا 3 (کپسول‌های روغن ماهی، روغن بذر کتان، چیا و دانه‌های شاهدانه)، ویتامین E، جینکوبیلوبا، سیر، جینسینگ، زنجبیل، گل راعی خودداری کنید.
  • مصرف الکل را حداقل 24 ساعت قبل از درمان به حداقل برسانید. الکل می تواند خون را رقیق کرده و ایجاد کبودی را آسان تر کند. بهتر است حداقل 3 روز قبل از درمان از نوشیدن الکل خودداری کنید.
  • از مصرف چای سبز خودداری کنید (چای گیاهی و سیاه بلامانع است).
  • اگر یک هفته قبل از درمان ژل نیاز به داروی مسکن دارید، در صورت امکان از تیلنول (استامینوفن) استفاده کنید.

48 ساعت قبل از جلسه تزریق ژل

  • برای مقابله با علائم پیری پوست، افراد اغلب از محصولات مراقبت از پوستی استفاده می‌کنند که ترکیباتی مانند ترتینوئین (Retin-A، Steivaa)، رتینول، رتینوئید، اسید گلیکولیک، یا آلفا هیدروکسی اسید را دربرگیرند. با این حال، قبل و بعد از انجام درمان‌های مختلف، باید این محصولات را متوقف کنید. همچنین، در صورتی که قصد درمان رفع موهای زائد (مانند کندن و واکس کردن و غیره) را دارید، باید حداقل به مدت دو روز بعد از درمان، این فعالیت‌ها را متوقف کنید.
  • اگر هم قصد دارید از درمان لیزر برای رفع موهای زائد استفاده کنید یا هر نوع درمان دیگری انجام دهید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید، زیرا این درمان ممکن است خطر آزار و آسیب به ناحیه تحت درمان را افزایش دهد.
  • اگر شما مستعد کبود شدن هستید، می‌توانید از آرنیکا یا آناناس تازه استفاده کنید. آرنیکا مونتانا یک مکمل طبیعی است که می‌تواند به کاهش تورم و کبودی کمک کند. بهتر است یک روز قبل از درمان مصرف آن را شروع کنید و استفاده از آن را تا پس از درمان ادامه دهید.
  • همچنین، قبل و بعد از درمان باید از مصرف غذاهای نمکی خودداری کنید، زیرا مصرف بیش از حد سدیم باعث نگهداری آب در بدن و تشدید التهابات می‌شود.
  • همچنین، ۲۴ ساعت قبل از درمان باید از مصرف کافئین و همچنین غذاهایی که تاثیر آب گیری از بدن دارند، خودداری کنید زیرا این مواد ممکن است فرآیند ترمیم را کند کنند.

روز درمان

  • با صورت شسته و بدون میکاب و مرطوب کننده در مطب حضور بیابید.
  • کرم بی حسی موضعی برای راحتی بیشتر ممکن است استفاده شود.
  • وعده غذایی کوچکی قبل از جلسه درمانی بخورید یا چیزی به همراه داشته باشید تا قبل از درمان بخورید تا معده شما خالی نباشد.
  • اگر در مورد آزردگی نگران هستید، 1 ساعت قبل از قرار ملاقات، Tylenol (اگر منع مصرف ندارد) مصرف کنید تا به رفع آزردگی کمک کند.

پرسش و پاسخ


ژل پوستی تا چه مدت ماندگار است؟

این بستگی به نوع ژل پوستی که استفاده می کنید دارد. برخی از ژلهای پوستی می توانند 6 تا 12 ماه دوام داشته باشند، اما برخی دیگر تا پنج سال نیز ماندکار هستند. بیشتر ژلهای پوستی حاوی هیالورونیک اسید، ترکیب طبیعی که به کلاژن سازی و ساخت الاستین کمک می کند، هستندو

ژلهای پوستی بی خطر هستند؟

ژلها بسیار بی خطر هستند و مرسوم ترین عوارض آنها التهاب و عفونت است که عوارض نسبتا خوش خیمی می باشند و عوارض جانبی دائمی ندارند.

کدام یک بهتر است، بوتاکس یا ژلها؟

در مقایسه با بوتاکس، درمال ژلها موثرتر هستند و مهمتر از همه نتایج آنها ماندکارتر نیز هستند. با این حال، ماندگاری ژلهای پوستی بسته به نوع آنها متفاوت است. برخی ممکن است به اندازه بوتاکس ماندکار باشند، اما برخی دیگر بیشتر از یک سال دوام بیاورند.

در چه سنی بهتر است تزریق ژل را انجام بدهیم؟

اگر شما به دنبال روش‌های مبارزه با علائم پیری با استفاده از ژل‌های پوستی هستید، اغلب بهترین زمان برای شروع این روش در اواسط دهه 20 سالگی است. در این بازه سنی، بدن شروع به از دست دادن استحکام استخوان و کلاژن می‌کند، بنابراین استفاده از تزریق ژل‌ها در این زمان بهترین زمان است. با شروع زودهنگام در این فرآیند، نسبت به آغاز آن در سن 50 سالگی، به محصولات کمتری نیاز خواهید داشت.

چه چیزی باید قبل از تزریق ژل بدانیم؟

جلسه مشاوره ای ترتیب بدهید تا امکانات مرکز را بررسی کنید و سوالاتی نیز بپرسید. اگر درمان شما در روز دیگری باشد احساس راحتی بیشتری خواهید داشت. هر استانی قوانینی برای تزریق کننده ژلها دارد. به دنبال جراح پلاستیک زیبایی، متخصص پوست دارای مدرک تخصصی باشید.

قبل از تزریق چه زمانی باید از آرنیکا استفاده کنم؟

قبل از جلسه درمانی، هر شش ساعت بعد از تزریق برای چند روز اول قرص آرنیکا را مصرف کنید. آرنیکا، مکمل طبیعی و بدون نسخه می باشد و همچنین به شکل های کرم و پماد موضعی نیز قابل تهیه می باشد. آنزیم بروملین با پیه آناناس نیز مفید است.

بعد از تزریق ژل از چه چیزی اجتناب شود؟

اگر چه ژلهای پوستی به شدت بی خطر هستند، اما باید از فعالیت های زیر بعد از درمان با ژل اجتناب کنید.

  • ماساژ صورت یا میکرودرم ابریژن انجام ندهید.
  • از عینک شنا یا هر نوع پوشش چشمی که به نواحی تحت درمان فشار وارد می کنند استفاده نکنید.
  • حمام آفتاب نگیرید

چه کارهایی بعد از تزریق ژل انجام بدهیم یا ندهیم؟

برای جلوگیری از تورم و کبودی بیش از حد، باید حداقل به مدت دو روز از سونا، جکوزی و دوش بسیار داغ اجتناب کنید. این مورد نیز مهم است. به همین ترتیب، از ورزش های شدید، دمای بالای محیط بیرون، تخت های برنزه کننده، سونا بخار پرهیز کنید.

آیا می توانم بعد از تزریق ژل صورت خود را بشویم؟

تا حدود 6 ساعت پس از تزریق از لمس یا ماساژ بیش از حد نواحی تحت درمان خودداری کنید. نواحی تحت درمان را می توان با یک پاک کننده ملایم بدون عطر مانند Cetaphil، Ceraveیا Dove شستشو داد.

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تماس