لوگو دکتر محرابیان

021-88427630

پیشگیری از تبخال تناسلی (genital herpes) در زنان و مردان

فهرست مطالب

از پزشكان معمولاً سوال می‌شود كه چگونه می‌توان از انتشار تبخال تناسلی از شریكی كه به آن مبتلا نیست جلوگیری کرد. اما آیا می‌دانید چیزی به نام “انتقال بدون علامت” ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) نیز وجود دارد؟ این بدان معناست که شما ممکن است به تبخال تناسلی مبتلا شوید حتی اگر همسرتان در دستگاه تناسلی خود تبخال واقعی نداشته باشد. با وجود این خطرات، همچنان می‌توانید برای جلوگیری از انتقال اقدام کنید.

در اینجا مهمترین مواردی مطرح شده است که باید در مورد کاهش خطر انتقال تبخال تناسلی از یک فرد آلوده به همسر غیر آلوده بدانید.

احتمال ابتلا به تبخال تناسلی از یک همسر آلوده چقدر است؟


احتمال ابتلا به تبخال تناسلی

وقتی به HSV-2 فکر می‌کنیم، ویروسی که معمولاً باعث ایجاد تبخال تناسلی می‌شود، باید بدانیم که از طریق تماس با ضایعات تبخال منتقل می‌شود، انتقال معمولاً در صورت عدم وجود ضایعات قابل مشاهده یا از طرف شریکی که حتی نمی‌داند دچار این تبخال است، اتفاق می‌افتد. در حقیقت، تخمین زده می‌شود بیش از 87٪ افرادی که به تبخال تناسلی مبتلا شده‌اند هرگز تحت تشخیص قرار نمی‌گیرند.

مطالعات میزان انتقال تبخال تناسلی را بین همسران بررسی کرده‌اند. در سال 2004، یک مطالعه بزرگ که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، 1448 زوج تک همسر را به مدت 8 ماه بررسی کرد که یکی از آن‌ها به عفونت تبخال تناسلی مبتلا بود و دیگری به این بیماری مبتلا نبود. شریک مستعد (شریکی که هرگز در اثر تبخال تناسلی دچار ضایعات دستگاه تناسلی نشده بود) ماهانه از نظر علائم بالینی و علائم تبخال دستگاه تناسلی مورد ارزیابی قرار گرفت. از 741 زوج که فقط در زمینه استفاده از کاندوم برای محافظت جنسی آموزش دیده بودند (گروه دارونما)، 27 نفر (3.6٪) به ویروس آلوده شدند که 16 نفر از آن‌ها علائم داشتند.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) تخمین می‌زند که هر ساله بیش از 775000 نفر به عفونت‌های جدید تبخال تناسلی مبتلا می‌شوند. این وضعیت در زنان بیشتر دیده می‌شود، احتمالاً به این دلیل است که در هنگام رابطه جنسی این ویروس به راحتی از مردان به زنان منتقل می‌شود.

به غیر از پرهیز از تماس جنسی، هیچ راهی اثبات شده برای جلوگیری کامل از ابتلا توسط همسرتان وجود ندارد. در حالی که کاندوم می‌تواند به کاهش احتمال انتقال کمک کند، اما خطر را به طور کامل از بین نمی‌برد. با این حال، گزینه دیگری برای کاهش بیشتر خطر شیوع، داروهای ضد ویروسی روزانه است. اطلاعات بیشتر در ادامه مقاله مطرح شده است.

راه‌های پیشگیری از تبخال تناسلی


راه‌های پیشگیری از تبخال تناسلی

در اینجا چند روش برای کاهش انتقال تبخال تناسلی علاوه بر مصرف دارو وجود دارد:

هر زمان که رابطه جنسی دارید از کاندوم استفاده کنید

کاندوم لاتکس در صورت پوشاندن ناحیه آلوده، ممکن است شما را در برابر ویروس تبخال تناسلی محافظت کند. کاندوم یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش خطر انتقال است. یک مطالعه در سال 2016 بیش از 900 زوج را به طور متوسط به مدت ​​18 ماه بررسی کرد. یافته‌ها نشان داد که کاندوم در هر عمل نزدیکی، میزان انتقال از مرد به زن را 96 درصد و از زن به مرد را 65 درصد کاهش می‌دهد. استفاده از کاندوم به طور مداوم و صحیح هنگام تماس جنسی با پارتنر آلوده بسیار مهم است.

از همسر خود بپرسید که آیا تا به حال به بیماری مقاربتی مبتلا شده است؟

اکثر افرادی که به تبخال تناسلی مبتلا هستند، نمی‌دانند که دچار این بیماری شده‌اند، بنابراین سوال کنید که آیا به بیماری جنسی دیگری نیز مبتلا شده است یا خیر. افرادی که سابقه ابتلا به بیماری‌های مقاربتی دارند، بیشتر به تبخال تناسلی مبتلا می‌شوند.

ممکن است خجالت آور باشد، اما صادق بودن با یکدیگر مهم است. اگر ترس شما از واکنش منفی باشد ممکن است همسرتان از گفتن حقیقت به شما بترسد. اگر شریک زندگی شما احساس راحتی می‌کند که با شما صحبت کند، احتمالاً پاسخ مستقیم خواهد داد.

از شریک زندگی خود در مورد سابقه جنسی او بپرسید

فردی که شرکای جنسی زیادی داشته است، به احتمال زیاد به ویروس تبخال تناسلی مبتلا می‌شود.

تعداد شرکای جنسی خود را محدود کنید

هرچه در زندگی خود شریک جنسی کمتری داشته باشید، کمتر در معرض ویروس تبخال قرار می‌گیرید.

با شریکی که در دستگاه تناسلی زخم و ضایعه‌ای دارد رابطه برقرار نکنید

اگر می‌دانید همسرتان تبخال تناسلی دارد، همیشه در صورت بروز علائم از رابطه جنسی خودداری کنید. یا اگر در دستگاه تناسلی شخص زخمی ‌دیدید، تا زمانی که مطمئن نشوید تبخال تناسلی ندارد با او رابطه جنسی برقرار نکنید. به یاد داشته باشید، همه افراد مبتلا به تبخال تناسلی علائم ندارند و تشخیص زخم‌های تبخال بسیار دشوار است.

با کسی که دارای تبخال است رابطه جنسی دهانی انجام ندهید

تبخال دهانی که باعث ایجاد زخم در دهان می‌شود (معروف به تبخال سرد یا تاول‌های تب)، می‌تواند از طریق رابطه دهانی به دستگاه تناسلی منتقل شود.

از شریک زندگی خود بخواهید که از نظر وجود تبخال دستگاه تناسلی آزمایش شود

اگر فکر می‌کنید همسرتان در معرض خطر ابتلا به تبخال تناسلی بوده است، بهتر است از او بخواهید آزمایش بدهد. در این صورت، شما نیز باید آزمایش شوید.

در حالت مستی رابطه جنسی نداشته باشید

الکل و داروهای غیرمجاز، کنترل شما را کاهش داده و آگاهی را مختل می‌کنند. افراد تمایل دارند در هنگام مستی در انجام رابطه جنسی ایمن کمتر مراقبت داشته باشند و بعداً پشیمان می‌شوند.

از داشتن رابطه جنسی تا زمان داشتن یک شریک زندگی مادام العمر خودداری کنید

تنها راه برای اطمینان 100٪ در پیشگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی داشتن تنها یک شریک جنسی است که هیچ بیماری مقاربتی ندارد – و این تنها در صورتی است که هردو تک همسر باشید.

اشکال متناوب رابطه جنسی را امتحان کنید

اگر تا زمانی که شریک زندگی خود را پیدا کنید نمی‌خواهید تک پارتنر باشید یا کاملاً تجرد داشته باشید، با انجام کارهایی که شامل تماس تناسلی یا تماس دهانی تناسلی نیست، خطر ابتلا به بیماری مقاربتی را تا حد زیادی کاهش دهید.

آیا Valtrex می‌تواند از انتقال تبخال جلوگیری کند؟


Valtrex

گرچه هیچ درمانی برای تبخال تناسلی وجود ندارد، داروهایی وجود دارند که شیوع علائم را کوتاه‌تر می‌کنند، مانند درمان روزانه والاسیکلوویر (والترکس) برای کاهش انتقال بدون علامت و احتمال انتشار.

در همان مطالعه مجله پزشکی نیوانگلند، به 743 نفر از 1448 زوج دستور داده شد که شریک آلوده روزانه 500 میلی گرم والترکس مصرف کند. آن‌ها همچنین در مورد استفاده از کاندوم برای محافظت آموزش دیدند. فقط 14 نفر (1.9٪) به ویروس آلوده شدند که 4 نفر از آن‌ها شیوع پیدا کردند. این عدد در مقایسه با 27 نفر در گروه دارونما است که آلوده شده‌اند.

نتایج مطالعه نشان داد که مصرف 500 میلی گرم والترکس در روز منجر به کاهش انتقال تبخال تناسلی به شریک غیر آلوده می‌شود.

گرچه افزودن والترکس روزانه می‌تواند در کاهش انتقال تبخال تناسلی مفید باشد، اما برای کسانی که ضایعات دستگاه تناسلی ناشی از تبخال دهانی دارند، یعنی ویروس هرپس سیمپلکس که معمولاً با تبخال در داخل و اطراف دهان همراه است، بررسی نشده است. اگرچه تبخال تناسلی بیشتر موارد عودکننده تبخال دستگاه تناسلی را تشکیل می‌دهد، اما به دلیل انتقال از طریق رابطه جنسی دهانی، تعداد فزاینده ای به دلیل HSV-1 (تبخال دهانی) وجود دارد.

برای افرادی که سالانه 9 بار یا کمتر عود مجدد شیوع HSV-2 (تبخال تناسلی) دارند، دوز والترکس معمولاً 500 میلی گرم در روز است. برای کسانی که شیوع مکرر، مشکلات کلیوی یا سیستم ایمنی ضعیف دارند، دوز دارو ممکن است تنظیم شود.

چه مدت طول می‌کشد تا والترکس اثر کند؟


لازم به یادآوری است که والترکس درمانی برای تبخال تناسلی نیست و ممکن است همچنان ضایعات مسری یا احتمال انتقال وجود داشته باشد که هنگام مصرف دارو رخ می‌دهد. اگرچه درمان روزانه می‌تواند خطر انتقال را کاهش دهد، اما 100٪ تضمین نمی‌کند که به این بیماری مبتلا نخواهید شد.

اگر همسر شما علائم فعال دارد (ضایعات و / یا علائم دیگر)، بهتر است از تماس جنسی حتی در صورت استفاده از دارو خودداری کنید. همچنین دانستن اینکه آیا انتقال بدون علامت اتفاق می‌افتد دشوار است، بنابراین استفاده از کاندوم مداوم به عنوان یک راه پیشگیری اضافی توصیه می‌شود.

آیا می‌توانید هنگام مصرف والترکس دچار علائم شوید؟


بله، در حالی که نشان داده شده است که مصرف روزانه والترکس شیوع تبخال تناسلی را 70 تا 80 درصد کاهش می‌دهد، هنوز هم ممکن است هنگام مصرف دارو علائم داشت. با این حال، فراوانی شیوع با گذشت زمان برای بسیاری از افراد کاهش می‌یابد.

آیا والترکس از Zovirax یا Famvir بهتر است؟


به نظر می‌رسد برای درمان شیوع تبخال تناسلی، والترکس، آسیکلوویر (Zovirax) و فامسیکلوویر (Famvir) به یک اندازه موثر هستند. Zovirax فقط برای درمان علائم اولیه و شیوع مکرر تأیید شده است. در مقایسه با Famvir، به نظر می‌رسد Valtrex در سرکوب ویروس‌ها هنگام مصرف روزانه موثرتر است. از بین سه دارو، والترکس تنها دارویی است که برای کاهش انتقال تبخال تناسلی تأیید شده است.

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تماس