لوگو دکتر محرابیان

021-88427630

کاشت و پیوند موی سر؛ پاسخ به نیازمندی های افراد کم مو و تاس

فهرست مطالب

کاشت موی طبیعی يک عمل جراحي است که طي آن ريشه موهاي سالم از قسمت پشت و دو طرف سر برداشته شده و در ناحيه‌اي که دچار ريزش يا کم‌پشتي مو شده است، کاشته مي‌شود. تارهاي مو مطابق با زاويه و جهت رويش موهاي ناحيه اطراف کاشته مي‌شوند. موهايي که با مهارت و به روش مناسب کاشته شوند، به صورت دائمي خواهند بود و نيازي به رعايت نکته خاصي در نگهداري از آن‌ها نيست. اين موها به صورت کاملاً طبيعي رشد مي‌کنند و ظاهري شبيه به موهاي معمولي خواهند داشت، به‌طوري‌که حتي يک آرايشگر مو نيز قادر به تشخيص آن نخواهد بود.

کاشت و پیوند موی سر

 

عمل کاشت مو براي چه کسي مناسب است؟

عمل کاشت موی سر برای مردان و زناني که دچار طاسي يا کم‌پشتي مو شده‌اند، مناسب مي‌باشد. همچنين اين عمل براي استفاده در هر قسمت از بدن که به صورت موضعي دچار ريزش مو شده است، مانند ابروها، ريش و سبيل، مناسب مي‌باشد. شايد افرادي که به‌تازگي دچار علائم طاسی سر شده‌اند ترجيح مي‌دهند که ابتدا از درمان‌هاي پزشکي يا موضعي براي رفع طاسي استفاده کنند، اما حتي در مورد اين افراد نيز کاشت مو به عنوان مؤثرترين، مقرون‌به‌صرفه‌ترين و دائمي‌ترين گزينه ممکن مي‌باشد. هزینه کاشت مو معمولاً بر حسب گرفت اعلام می‌شود و قیمت کاشت مو بطور کلی به تعداد گرفت‌ها بستگی دارد. هر چه تعداد گرفت (پیوند) مورد نظر بیمار بیشتر باشد، هزینه کاشت موی طبیعی تقسیم شده بر گرفت کمتر خواهد بود.

عمل کاشت مو چگونه انجام مي‌شود؟


عمل کاشت مو

عمل کاشت مو

انواع جراحي کاشت مو – FUT و FUE

انواع جراحي کاشت مو – FUT و FUE

به‌طورکلي دو روش اصلي براي عمل کاشت و ترمیم موی سر وجود دارد که هر دو از يک لحاظ بسيار به هم شبيه هستند و آن اينکه در هر دو روش، موي سالم از يک ناحيه اعطاء کننده برداشته مي‌شود و در قسمتي از پوست سر که دچار طاسي يا کم‌پشتي مو شده است، کاشته مي‌شود؛ اما تفاوت اصلي بين اين دو روش جراحي، در نحوه گرفتن (يا برداشتن) مو از ناحيه اعطاء کننده است؛ که باید مراقبت های بعد از کاشت مو بسیار جدی گرفته شود.

FUT: کاشت واحد فوليکولي

FUT: کاشت واحد فوليکولي

 

کاشت مو به روش fut یک عمل جراحی جزئی و یک روزه است که تحت شرایط بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. پزشک جراح ابتدا از بی‌حسی موضعی در ناحیه دهنده که می‌خواهد موی سالم را از آنجا بردارد، استفاده می‌کند و سپس یک نوار باریک از پوست سر را که موهای زیادی روی آن باشد، برمی‌دارد و همه واحدهای فولیکولی موجود بر روی آن را جدا می‌کند. این نوار باریک به این دلیل از ناحیه دهنده واقع در پشت سر برداشته می‌شود که موی این قسمت از سر از نظر ژنتیکی به گونه‌ای است که ریزش نمی‌کند. در واقع این‌ها موهای دائمی و مقاوم به ریزش هستند. در مرحله بعد، نوار برداشته شده در زیر میکروسکوپی که به طور اختصاصی برای جراحی کاشت و ترمیم مو طراحی شده است، قرار داده می‌شود و به گرافت‌های میکروسکوپی دارای فولیکول‌های انفرادی مو که هر کدام شامل ۱ تا ۴ تار مو می‌باشد، تقسیم می‌شود. این یک مرحله بسیار مهم از جراحی کاشت و پیوند موی طبیعی محسوب می‌شود و باید حتماً با دقت بالایی انجام شود تا بتوان بهترین عملکرد ممکن را از موهای ناحیه دهنده به دست آورد. این گرافت‌ها به همین صورت نگهداری می‌شوند تا زمانی که پزشک جراح آن‌ها را با دقت و وسواس زیاد در ناحیه پذیرنده که از قبل آماده شده است، بکارد. ناحیه پذیرنده قسمتی از پوست سر است که موی برداشته شده در آن قسمت کاشته می‌شود. معمولاً ناحیه پذیرنده در مرز بین پوست سر و پیشانی، شقیقه‌ها، خط رویش مو و یا فرق سر قرار دارد. سپس گرافت‌های حاوی واحدهای فولیکولی مو در داخل بریدگی‌های سر سوزنی که در ناحیه پذیرنده ایجاد شده است، قرار داده می‌شود. این روش کاشت مو که در آن مو به صورت نواری از پشت سر برداشته می‌شود را غالباً به عنوان روش طلایی در کاشت مو می‌شناسند، زیرا معتقدند تقبل قیمت کاشت موی سر به این روش، مؤثرترین روش برای کاشت مو می‌باشد.

FUE: برداشت واحد فولیکولی

FUE: برداشت واحد فولیکولی

در روش FUE یا کاشت موFIT به جای آنکه یک نوار از پشت سر برداشته شود، فولیکول‌های مو مستقیماً از ناحیه دهنده به صورت انفرادی برداشته می‌شود. در این روش از یک پانچ میکروسکوپی برای بریدن و برداشتن گرافت‌های انفرادی مو استفاده می‌شود. عملکرد این پانچ شبیه به دستگاه هسته‌گیر است که برای درآوردن هسته‌های سیب استفاده می‌شود. این روش کاشت و پیوند موی طبیعی سر دارای مزایا و معایب خاص خود می‌باشد و در بعضی از موارد بسته به ترجیح خود بیمار و یا ویژگی‌های خاص او مورد استفاده قرار می‌گیرد. تنش و فشار بالای کار دلیل اصلی ریزش مو به ویژه در آقایان است. كاشت مو به روش sut تکنیکی غیرجراحی برای جبران ریزش مو است. یکی از روش‌های کاشت مویی که در مراکز تخصصی از آن استفاده شده و در آن نیازی به بیهوشی،تیغ جراحی، برش نیست و جای زخم و بخیه هم در آن باقی نمی‌ماند و همچنین هیچ گونه عوارضی نداشته روش SUT می‌باشد. در این روش جدید بیماران گرامی خط رویش طبیعی و همچنین تراکم بالای مو را مشاهده خواهند کرد و کسانیکه که موهای این افراد را مشاهده می‌کنند نمی‌توانند تشخیص دهند که موها پیوند زده شده است. روش دیگر برای کاش مو، hrt است. در کاشت مو به روشHRT دیگر نیازی به بانک موی شما نبوده زیرا این مرکز با دارا بودن بانک مو صد در صد طبیعی که همانند با جنس و رنگ و به طور کامل همزاد با موهای شما است.

در طول دوره بهبودی بعد از عمل، چه انتظاراتی باید داشت؟

اغلب افرادی که با تقبل قیمت کاشت موی طبیعی ، عمل کاشت مو انجام می‌دهند، ظرف یک تا دو روز بعد از انجام عمل حالشان خوب می‌شود و نیازی به مرخصی طولانی نخواهند داشت. توصیه می‌شود که در طول اولین هفته بعد از عمل، فعالیت‌های فیزیکی خود را کم کنید و تا دو هفته نیز از شنا کردن و قرار دادن سر در معرض نور آفتاب خودداری نمایید. شما می‌توانید بلافاصله بعد از انجام عمل، یک کلاه مناسب روی سر بگذارید. گرافت‌های مو بعد از ۳ تا ۴ هفته می‌ریزند و از ۱۶ تا ۲۰ هفته بعد از انجام عمل، موهای جدید شروع به رشد می‌کنند. معمولاً حدود ۶ تا ۸ ماه طول می‌کشد تا رشد موهای جدید به حدی برسد که تفاوت محسوسی از نظر زیبایی در چهره شما ایجاد کند. عمل کاشت مو یک عمل زیبایی ایمن و با حداقل عوارض جانبی است که این عوارض هم حالت موقتی دارند و فقط یک تا سه بعد از عمل وجود دارند. ممکن است بیماران اندکی احساس ناراحتی، سوزش و بی‌حسی پوست سر، خارش، تورم و یا خون مردگی در اطراف چشم‌ها داشته باشند. زخم ایجاد شده در ناحیه دهنده هم بسیار کوچک است و توسط موهای اطراف پوشیده می‌شود. عمل کاشت مو و کاشت ریش نمی‌تواند از ریزش موی نواحی اطراف محل عمل جلوگیری کند؛ بنابراین شخصی که این عمل را انجام می‌دهد، باید آمادگی آن را داشته باشد که برای جلوگیری از ریزش موی ناحیه اطراف، از کرم‌های مخصوص استفاده کند و یا در صورت نیاز در آینده، عمل کاشت مو را برای آن قسمت‌ها نیز انجام دهد.

معایب و عوارض عمل جراحی کاشت مو چیست؟


برای عمل جراحی کاشت مو و کاشت ریش ، معایبی نیز وجود دارد. برای همه افرادی که می‌خواهند این عمل را انجام دهند لازم است که قبل از عمل، خطرات آن را در برابر فواید حاصل از آن بسنجند. ‌اما به‌طورکلي، خطر پزشکی جدی برای این گونه از جراحی‌ها وجود ندارد و یا بسیار کم است. در واقع هر چند این روش معایبی هم دارد، اما آنقدر مهم نیست که بیمار بخواهد از انجام این عمل صرف‌نظر کند.

  • خونریزی یا عفونت
  • آسیب‌دیدگی عصب
  • جای زخم و بریدگی که یکی از معایب احتمالی عمل کاشت مو طبیعی محسوب می‌شود.
  • بی‌حسی و کاهش حساسیت پوست سر که یکی از عوارض جانبی احتمالی، ظرف چند ماه اول بعد از جراحی است. اغلب بیماران، حس کامل پوست سر خود را تا یک سال بعد از عمل به طور کامل به دست می‌آورند.
  • ممکن است در افرادی که این عمل را انجام می‌دهند، پوست سر در اطراف فولیکول‌های پیوند مو به حالت پوسته پوسته در بیاید. این حالت کاملاً طبیعی است و پوسته‌ها در حدود یک هفته بعد از انجام عمل، به خودی خود می‌ریزند. دقت کنید که این پوسته‌ها هرگز نباید کنده شود، زیرا کندن آن‌ها می‌تواند باعث کنده شدن موهای پیوندی شود.

اکثر قریب به اتفاق افرادی که عمل کاشت مو انجام می‌دهند، این عمل را کاملاً موفقیت‌آمیز و بدون عوارض کاشت مو ارزیابی می‌کنند. تیم جراحی به بیماران کمک می‌کند تا انتظارات خود از انجام این عمل را در حد واقع‌بینانه‌ای حفظ کنند، زیرا این عامل اهمیت بسیار زیادی در جلوگیری از نارضایتی بیماران دارد. برای افرادی که قسمت زیادی از سر آن‌ها دچار طاسی شده است، می‌توان یک لایه ضخیم و پُرپشت مو ایجاد کرد. داشتن انتظارات واقع‌بینانه و رعایت کامل دستورات تیم جراحی می‌تواند یک عمل موفقیت‌آمیز کاشت مو در بانوان و آقایان و یک تجربه رضایت‌بخش برای شما به دنبال داشته باشد.

ریزش موی شوکی (منطقه‌ای) بعد از جراحی کاشت مو

اگرچه ریزش مو شوکی یا منطقه‌ای بعد از عمل کاشت مو امری نادر است، اما اطلاع از ماهیت و تأثیر آن، می‌تواند به کاهش نگرانی که درباره‌ی این موضوع دارید، کمک کند. ریزش موی شوکی (منطقه‌ای) یعنی ریزش موهای موجود یا کاشته شده بعد از یک عمل جراحی کاشت مو. این موها می‌توانند یا از ناحیه‌ی کاشته شده یا ناحیه‌ی اهداکننده‌ی مو باشند. علت‌های احتمالی متعددی برای ریزش موی شوکی وجود دارد و این مشکل همیشه موقتی است و روی بخشی از موهای آن ناحیه تأثیر می‌گذارد. هیچ روش کاشت مویی وجود ندارد که احتمال بروز این مشکل را کمتر کند و برای بعضی بیماران، ریزش موی منطقه‌ای یک واکنش کاملاً طبیعی نسبت به کاشت مو می‌باشد. هنگامی‌که عمل کاشت مو تحت مراقبت‌های ویژه و توسط یک جراح مجرب انجام شود، احتمال بروز ریزش موی منطقه‌ای بسیار کمتر خواهد بود. ریختن موهای پیوندی و تازه کاشته شده بعد از عمل، بسیار شایع و کاملاً طبیعی می‌باشد. به‌طورکلی، موهای پیوندی کاشته شده، موهایی سالم هستند و موها مجدداً رشد خواهند کرد. پس این ریزش مو لزوماً به خاطر شوک نیست، اگرچه ممکن است باشد. یکی از شایع‌ترین علت‌های ریزش موی شوکی، عدم موفقیت در تلاش پزشک برای آسیب نرساندن به فولیکول‌های موهای موجود در ناحیه‌ای ست که موی جدید قرار کاشته شود؛ یعنی حتی جراحان خیلی دقیق نیز در تلاش برای حفظ این موهای موجود، می‌توانند باعث شوند که موهایی که کاشته شدند، خیلی زود و نابه هنگام بریزند. این ریزش مو تا زمانی که ازلحاظ ژنتیکی برنامه‌ریزی‌شده است (به‌عنوان بخشی از چرخه‌ی رشد طبیعی مو) ادامه می‌یابد و سپس موها بازخواهند گشت.

من به بیماری خاصی مبتلا هستم، آیا هنوز می‌توانم تحت عمل کاشت مو قرار بگیرم


عمل کاشت مو

مشکلاتی در سلامتی و بیماری‌هایی که از قبل وجود داشته‌اند، همیشه باعث نگرانی پزشکتان می‌باشند. اگر دچار یک بیماری یا مشکلی در سلامتی هستید، لطفاً در زمان مشاوره قبل از عمل با پزشکتان در میان بگذارید. در اینجا فهرستی از شایع‌ترین مشکلات و درمان‌های دارویی را ارائه می‌کنیم:

  • کمادین: اگر کمادین مصرف می‌کنید، لازم است یک هفته قبل از عمل کاشت مو مصرف آن را متوقف کنید. در حین انجام مشاوره قبل از عمل، ممکن است پزشک شما به اجازه ی پزشک متخصصتان را برای قطع مصرف این دارو احتیاج داشته باشد.
  • دیابت: تاکنون صدهای عمل کاشت مو، با موفقیت برای بیماران دیابتی انجام‌گرفته است. اگرچه برای تعیین شرایط مناسب جهت ترمیم مو، ابتدا لازم است با پزشکتان صحبت کنید. پزشک شما ممکن است به اجازه‌ی پزشک متخصص دیابت شما نیاز دارد که تائید کند که دیابت شما به‌خوبی تحت کنترل است.
  • سدیشن یا آرام بخشی وریدی: برای جراحی کاشت مو، درواقع از روش سدیش یا آرام بخشی وریدی استفاده نمی‌شود. در عوض، از بی‌حسی موضعی برای بیمار استفاده می‌کنند و بیمار می‌تواند در طول انجام عمل، راحت باشد و فیلم ببیند، دراز بکشد با به دستشویی برود. اگر به آرام یا راحتی بیشتری نیاز دارید، می‌توانید از پزشک خود بخواهید که از این روش (آرام بخشی وریدی) برای شما استفاده کند.
  • پیوند کلیه: بنا بر دلایل مختلف پزشکی، در مدت تکمیل پروسه‌ی پیوند کلیه، نمی‌توان عمل جراحی ترمیم و کاشت مو را انجام داد. اگرچه هرگاه عمل پیوند کلیه تمام شود و دوره‌ی نقاهت نیز پایان یابد، پزشک شما می‌تواند تعیین کند که آیا انجام کاشت مو برای شما امکان‌پذیر است یا خیر.
  • لوپوس (اریتماتوز): در بسیاری از موارد، کاشت مو در نواحی که ریزش مو در آنجا باعث بروز لوپوس شده است، ایده‌ی خوبی نیست. بعدازاینکه مو در این نواحی کاشته شد، مشکل لوپوس (که موجب ریزش مو شده است) می‌تواند مجدداً برگردد. اگرچه در برخی موارد (وقتی لوپوس برای چند سال غیرفعال بوده باشد)، انجام کاشت مو، امکان‌پذیر است. امکان این عمل را پزشکتان باید تعیین کند.

سوالات متداول

…………………………………………………………………………………………………………

آیا نتایج روش FUT (کاشت واحد فوليکولي) دائمی است؟

موی کاشته شده دقیقاً شبیه به موی ناحیه‌ای که از آن برداشته شده است، خواهد بود. اگر این عمل به روش صحیح و مناسب انجام گیرد، نتایج آن در اغلب افراد برای یک عمر و یا حداقل تا زمان رسیدن به سنین سالمندی، ماندگار خواهد بود.

آیا در روش FUT جای زخم بر روی سر باقی می‌ماند؟

آیا در روش FUT جای زخم بر روی سر باقی می‌ماند؟

هنر عمل کاشت مو آن است که بتواند زخم‌های به وجود آمده را به شکل مناسبی مخفی نماید. اگر این عمل توسط یک جراح ماهر انجام شود، موهای کاشته شده را فقط می‌توان از طریق یک معاینه پزشکی تخصصی تشخیص داد؛ اما در قسمت ناحیه دهنده، یک جای زخم بسیار ریز به جا می‌ماند که به طور کامل توسط موهای شما پوشیده می‌شود. حتی امروزه با وجود روش بخیه‌های تریکوفتیک، تشخیص زخم‌های موجود در ناحیه دهنده حتی بدون آنکه توسط موی سر پوشیده شده باشد هم بسیار مشکل است. بااین‌حال همواره توصیه می‌شود که موی پشت سر در حدی بلند نگه داشته شود که به مخفی نگه داشتن این جای زخم کمک کند. همچنین موی قسمت پشت سر را نباید تراشید، زیرا شدت زخم و زمان بهبودی آن در افراد مختلف بسیار متفاوت است و می‌تواند مشکل‌ساز شود.

کدام روش برای رفع طاسی شدید سر بهتر است؟

رفع طاسی شدید سر

روش نواری برای افرادی که قسمت بزرگی از سر آن‌ها طاس شده است، روش بهتری است؛ زیرا با استفاده از این روش می‌توان تعداد بسیار بیشتری از گرافت‌های مو را برای هر یک از بریدگی‌های ایجاد شده در قسمت پذیرنده، برداشت. ممکن است افرادی که همیشه موی خود را کوتاه‌تر از ۲ سانتی‌متر نگه می‌دارند، ترجیح بدهند که از روش FUE استفاده کنند. این روش بریدگی و زخم کمتری نسبت به روش نواری ایجاد می‌کند، زیرا در این روش نیازی به برداشتن برش‌های بزرگ از پوست ناحیه دهنده وجود ندارد. تیم جراحی می‌تواند به بیماران کمک کند که بهترین روش برای انجام عمل را تعیین کنند.

آیا کاشت مو روشی بی‌خطر است؟

این عمل تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌گیرد و بسیار راحت است به‌طوری‌که در حین انجام آن، می‌توانید تلویزیون تماشا کنید، کتاب بخوانید یا با تلفن، با دوستانتان صحبت کنید.

آیا حفظ و مراقبت از موهای کاشته شده دشوار است؟

برای موهای کاشته شده، به مراقبت‌های خاصی نیاز نیست. می‌توانید آن‌ها به‌طور عادی بشویید، شانه بزنید، روغن بزنید، کوتاه کنید و حالت دهید.

سن مناسب برای کاشت مو چه زمانی است؟

سن مناسب برای کاشت مو، 40 سال و بالاتر است. این‌زمانی ست که فرآیند طاسی شروع می‌شود، بنابراین فرد می‌تواند کاشت مناسبی را برای آن‌ها انجام دهد. علاوه بر این، این امر دال بر این نیست که دیگر افراد در گروه‌های سنی دیگر نمی‌توانند تحت این درمان قرار بگیرند. توصیه می‌شود که تنها بعد از انجام مشاوره با کارشناسان کاشت مو، اقدام به انجام این عمل کنید.

آیا کاشت مو را می‌توان ابتدا در قسمت کوچکی انجام داد؟

کاشت مو یک روش جراحی است و توصیه می‌شود که آن را کامل و تنها بعد از اطمینان از این روش انجام دهید

آیا وقتی تعداد موهای کاشته شده زیاد باشند، جریان خون کافی به موهای پیوند زده می‌رسد؟

جریان خون در سر آن‌قدر زیاد است که موجب حفظ و تقویت رشد موهای جدید که هم‌زمان کاشته شده‌اند می‌شود. اگرچه، اگر موهای پیوندی بسیار زیاد باشند یا اگر نواحی کاشت بسیار نزدیک به هم باشند، خون‌رسانی می‌تواند تحت‌فشار قرار بگیرد که منجر به کاهش رشد مو شود. همچنین سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند جریان خون را مختل سازد.

چه زمانی موهای جدید من شروع به رشد می‌کنند؟

به‌طور طبیعی این فرایند در سه تا پنج ماه بعد از جراحی و قبل از اینکه فولیکول‌های موی کاشته شده شروع به رشد موی جدید کنند، رخ می‌دهد. موی کاشته شده در ابتدا بسیار نازک است و به‌تدریج ضخیم‌تر و پرپشت‌تر می‌شود. بعد از یک سال، موی کاشته شده به رشد کاملی می‌رسد و به رشد خود برای همیشه ادامه خواهد داد.

آیا دیگران می‌فهمند که مو کاشته‌ام؟

فوراً بعد از جراحی، ناحیه‌ی کاشته شده‌ی بیمار معمولاً صورتی‌رنگ است و پوسته‌های زخمی در اطراف بریدگی‌های بسیار ریز به وجود می‌آید. این صدها برش بسیار ریز به‌سرعت در طی یک هفته تا ده روز برطرف می‌شوند.
در چند روز اول بعد از جراحی، اگر هیچ مویی از قبل وجود نداشته باشد تا پوسته‌ها را بپوشاند، موهای کاشته شده قابل‌تشخیص هستند. اگرچه اکثر بیماران، در 5 تا 7 روز بعد از جراحی که نباید کلاه بپوشند، هیچ مشکلی برای حضور در اجماع ندارند.
هرگاه موهای کاشته شده رشد کنند، نتیجه‌ی آن کاملاً طبیعی است حتی از نزدیک هم نمی‌توان آن‌ها را تشخصی داد.

چه زمانی می‌توانم به کارم برگردم؟

درروش FUE، اغلب می‌توان یک روز بعد از عمل به سرکار خود برگردید؛ اما درروش FUT، این زمان به میزان درد بستگی دارد، معمولاً در این روش به زمان بهبودی بیشتری نیاز است.

به چند جلسه برای این درمان نیاز است؟

اندازه‌ی کلی سطح بدون مویی که قرار است پیوند مو در آن انجام بگیرد، تعداد جلسات مرود نیاز برای شمارا تعیین خواهد کرد. به‌طور متوسط، قبل از شروع ریزش مو، یک‌کاسه سر دارای 100000 فولیکول است. تا وقتی‌که 50 صد از این فولیکول‌ها بریزند، بیمار متوجهی ریزش موی خود می‌شود.

چه تعداد پیوند مو نیاز خواهم داشت؟

تعداد موهای پیوندی که نیاز خواهید داشت، به درجه‌ی ریزش مو و تراکم موردنظر شما بستگی دارد.

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تماس