لوگو دکتر محرابیان

021-88427630

تزریق آنزیم برای از بین بردن و تخلیه ژل لب

فهرست مطالب

تخلیه ژل لب تقریباً به همان اندازه تزریق ژل نیاز به هنرمندی متخصص دارد. همه روزه بیماران بسیاری به دلیل راضی نبودن از نتیجه تزریق ژل در لب به متخصصان زیبایی مراجعه می‌کنند. وقتی تزریق ژل و فیلر را به افراد بی‌تجربه بسپارید، احتمالاً با مشکلات متعددی مانند افراط یا تفریط در تزریق ژل، تزریق ژل در خطوط و انحناهای اشتباهی از صورت، استفاده از ژل‌های نامناسب، مسدود شدن جریان خون و عجیب و غیرعادی به نظر رسیدن چهره مواجه خواهید شد. بنابراین برای تزریق ژل همواره باید به متخصص ماهر و دارای بورد تخصصی مراجعه کنید و به‌جای این‌که به دنبال ارزان‌ترین قیمت بگردید، به دنبال باتجربه‌ترین متخصص باشید.    اگر ژلی که تزریق کرده‌اید، به دستکاری نیاز دارد، باید بدانید که روش‌های متعددی برای اصلاح نتیجه تزریق وجود دارد. هیالورونیداز فقط بر فیلرهای حاوی هیالورونیک اسید اثر می‌گذارد. اگر از انواع ژل‌های هیالورونیک اسید، مانند رستیلن، ژوویدرم، بلوترو و … تزریق کرده باشید، می‌توانید آنزیم هیالورونیداز را برای از بین بردن این ژل‌ها تزریق کنید تا با یک عمل ساده از دست یک نتیجه ناخوشایند و غیرعادی خلاص شوید. دلایل تزریق آنزیم در لب، روش انجام تزریق و عوارض جانبی این عمل را در مقاله حاضر برای‌تان توضیح می‌دهیم. نکته مهم این است که برای اصلاح نتیجه تزریق ژل در لب باید به پزشک مجرب و ماهری مراجعه کنید که از روش‌های درمان و مدیریت عوارضشان اطلاع کامل دارند. به‌این‌ترتیب عوارض جانبی و خطرهای احتمالی، کمتر و دوران بهبود پس از درمان کوتاه‌تر می‌شود.

رایج‌ترین دلایل تزریق آنزیم برای از بین بردن ژل لب


دلایل بسیاری برای تخلیه و از بین بردن ژل تزریق‌شده وجود دارد؛ غالباً بیمارانی از کلینیک‌های دیگر برای تخلیه ژل به کلینیک ما مراجعه می‌کنند. همچنین همانطور که گفته شد تزریق ژل فقط علم نیست، بلکه به هنر نیز نیاز دارد. آناتومی، بافت‌ها و چگونگی رفتار ژل در بدن بیماران مختلف با هم یکسان نیست. البته بعضی مشکلات قابل‌پیش‌بینی را می‌توان با استفاده از تکنیک، محصول و جای‌گذاری مناسب اصلاح کرد، اما بعضی مشکلات قابل‌کنترل نیستند و در این‌جاست که تزریق ژل بیشتر یا حلال ملایم ضرورت می‌یابد.

جابه‌جا شدن ژل

آناتومی بیماران و عملکردش نقش مهمی در مکان و چگونگی جا افتادن ژل دارد. متخصصان تزریق‌کننده ژل در زمینه آناتومی آموزش می‌بینند و با تکیه بر تجربه‌شان می‌دانند که کدام ژل را در کدام ناحیه نباید تزریق کنند، چون ممکن است ژل حرکت کند. درهرحال آناتومی بدن بیماران مختلف، تفاوت‌های بسیاری با هم دارد. در نهایت فیلر در مسیری حرکت می‌کند که کمترین مقاومت را در برابر خود می‌بیند تا سرانجام در نقطه راحتی جا بیفتد. بافت‌های برخی بیماران شل‌تر است و بنابراین حمایت بافت‌ها برای ثابت نگه داشتن ژل کمتر است. به‌علاوه ژل تا 48 ساعت پس از تزریق بسیار نرم و متحرک است، پس ممکن است ژل دور ناحیه‌های با انقباض عضلانی بیشتر قدری فشرده شود یا ورم شدیدی که پس از تزریق به وجود می‌آید، باعث فشرده یا جابه‌جا شدن ژل شود.

ایجاد توده و برآمدگی

این دلیل نیز مشابه مورد بالاست. متأسفانه ژل تزریق‌شده عموماً در ناحیه بین لب و بینی و داخل لب برآمده و برجسته می‌شود. علت به وجود آمدن این مشکل در این قسمت این است که پوست این ناحیه بسیار نازک است و ساختاری منحصربه‌فرد و پیچیده‌تر دارد. علت ایجاد توده پس از تزریق ژل در لب عملکرد عضلانی بالای این ناحیه و تفاوت‌های بافتی بیماران با یکدیگر است. در ناحیه‌های دیگری از صورت مانند چانه، استخوان گونه یا بینی سعی می‌کنیم «برجستگی یا برآمدگی» کوچکی به اندازه یک حبه را ایجاد کنیم تا به بالا بردن بافت و ایجاد ساختاری زیبا کمک کند. متخصصان در چنین تزریق‌هایی سعی می‌کنند نتیجه‌ای یک‌دست و بدون ناهمواری را به دست بیاورند، درعین‌حال ناحیه را بیش از اندازه ماساژ نمی‌دهند، چون ماساژ بیش از حد اثر حجم‌دهندگی یا بالا بردنی را که تزریق ژل با هدف ایجادش انجام شده است، از بین می‌برد.

از بین بردن فوری ژل

به همین دلیل است که فیلرهای مشتق از هیالورونیک اسید ایمن‌تر از دیگر فیلرهای موجود در بازار هستند، چرا که پادزهری به نام هیالورونیداز برای از بین بردن اثرشان وجود دارد. مورد اورژانسی زمانی پیش می‌آید که ژل تصادفاً در رگ تزریق می‌شود. وجود ژل در رگ باعث انسداد می‌شود، جریان خون را متوقف می‌کند و مانع از رسیدن اکسیژن به بافت‌ها می‌شود. اگر بافت‌ها اکسیژن کافی نداشته باشند، مرگشان شروع می‌شود و فرایندی به نام نکروز بافت رخ می‌دهد. متخصص باتجربه‌ای که از نشانه‌ها و علائم انسداد آگاهی دارد، معکوس کردن تزریق را به‌محض مشاهده این علائم شروع می‌کند. البته رگ گاهی کاملاً مسدود نمی‌شود یا نشانه‌های انسداد فوراً مشاهده نمی‌شود. متخصص باتجربه علائم انسداد را در چنین مواردی به بیماران اطلاع می‌دهد تا در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک با متخصص مشاوره کنند؛ همچنین ارزیابی تکمیلی برای اطمینان از ایمنی بیمار 24 ـ 48 ساعت پس از درمان انجام می‌شود. چنانچه بیمار نشانه‌های انسداد را داشته باشد، از او می‌خواهیم که فوراً به کلینیک مراجعه کند تا متخصص بیمار را از نزدیک معاینه کند؛ اگر انسداد تأیید شود، عمل انحلال و از بین بردن ژل شروع می‌شود. این فرایند ممکن است چند جلسه طول بکشد تا متخصص مطمئن شود که جریان و گردش خون در رگ‌ها و بافت‌ها به حالت عادی برگشته است.

سازوکار اثرگذاری هیالورونیداز


سازوکار اثرگذاری هیالورونیداز

هیالورونیداز نوعی آنزیم پروتئینی حل‌شدنی است که معمولاً برای از بین بردن اسید هیالورونیک موجود در فیلرهای پوستی به کار برده می‌شود. آنزیم هیالورونیداز پیوندهایی را می‌شکند که مولکول‌های هیالورونیک اسید را کنار هم نگه می‌دارد و بدن را ترغیب می‌کند که این مولکول‌ها را طی فرایندی طبیعی بازجذب کند. هیالورونیداز تراوایی بافت را افزایش می‌دهد، پیوندهای مولکولی کنار هم نگهدارنده مولکول‌های اسید هیالورونیک را می‌شکند و فرایندهای سلولی طبیعی‌ای را برمی‌انگیزد که مسئول پخش شدن و دفع مولکول‌های تجزیه‌شده هستند.

انواع مختلف هیالورونیداز


انواع مختلف هیالورونیداز

آنزیم هیالورونیداز به شکل‌های مختلفی تولید می‌شود؛ این آنزیم در اصل از گاو و گوسفند مشتق می‌شود و در حال حاضر نوع بازترکیب انسانی آن به نام هیلنکس نیز وجود دارد. محبوبیت هیالورونیدازهای حیوانی به دلیل متغیر بودن درجه اثرگذاری و خلوصشان رو به کاهش گذاشته است، همچنین کاربرد هیالورونیدازهای حیوانی به دلیل احتمال دامن زدن به واکنش‌های آلرژیک با واسطه IgE، ناشی از وجود عامل‌های خاص در فرمولاسیونشان کمتر شده است. هیالورونیداز بازترکیب انسانی (rHuPH20 یا Hylenex) در سلول‌های تخمدان همستر چینی و به کمک مهندسی ژنتیک از طریق تزریق پلاسمید DNA تولید می‌شود که کدگذاری لازم را برای ذرات حل‌پذیر هیالورونیداز انسانی انجام می‌دهد. هیالورونیداز انسانی، به دلیل خلوص بالاتر، نیم‌رخ ایمنی بهبودیافته‌ای نسبت به محصولات حیوانی دارد و سازمان غذا و دارو (FDA) آن را در سال 2005 تأیید کرد. توصیه می‌شود که هیالورونیداز در دمای پایین نگهداری شود تا فعالیت محصول حفظ شود. پژوهشگران هیالورونیداز باکتریایی بازترکیبی را تولید کرده‌اند که البته فعلاً فروخته نمی‌شود.

مقدار هیالورونیداز لازم برای از بین بردن ژل تزریق‌شده


مقدار هیالورونیداز لازم برای از بین بردن ژل تزریق‌شده

ازآن‌جا که انحلال ژل درمانی موردتأیید نیست، تولیدکنندگان راهنمایی درباره میزان مصرف هیالورونیداز برای حل کردن و از بین بردن ژل‌های هیالورونیک اسید ندارند. میزان موردنیاز آنزیم به ویژگی‌ها، حجم و توزیع ژل بستگی دارد. براساس نتایج یک مطالعه بلترو بلنس به سرعت تجزیه شد و از بین رفت، اما ژوویدرم ولوما و رستیلن لیفت به آهستگی حل شدند.

واحد فارماکوپه ایالات متحده اثر زیستی دارو را بر واحد وزن توصیف می‌کند. تستی آزمایشگاهی به نام آزمایش عملکردی برای تعیین قدرت هیالورونیداز و مشخص کردن تعداد واحدهای لازم برای دستیابی به نتیجه‌ای رضایت‌بخش انجام می‌شود. تولیدکننده Hylenex دوز اولیه 150 واحد را برای تزریق مایع زیرپوستی به بزرگسالان توصیه می‌کند، به این مقدار می‌توان 50 ـ 300 واحد را اضافه کرد تا پخش و جذب داروهای تزریق‌شده بهتر شود.

در متون تخصصی پزشکی مقادیر متفاوتی از هیالورونیداز برای درمان‌های زیبایی توصیه شده است. حداقل دوز مؤثر به میزان تماس با ژل بستگی دارد. ما مقدار 30 واحد آنزیم هیالورونیداز را برای 1/0 میلی‌لیتر ژل توصیه می‌کنیم ـ این توصیه مبتنی بر پژوهش‌های تخصصی است. یک مطالعه دیگر نشان داد که از نظر اثربخشی تفاوتی بین 20 و 40 واحد هیالورونیداز برای انحلال 2/0 میلی‌تر از ژل هیالورونیک اسید وجود ندارد. همچنین پیشنهاد شده است که 5 واحد آنزیم برای تجزیه 1/0 میلی‌لیتر ژل لازم است. برخی متخصصان ترجیح می‌دهند تزریق را پس از دو تا هفت روز، در صورت به دست نیامدن اثر مطلوب تکرار کنند.

ماساژ دادن پس از تزریق آنزیم به پخش شدن آنزیم و تماس پیدا کردنش با ژل کمک می‌کند. ماساژ بسته به موقعیت بالینی و میزان پخش مطلوب ممکن است توصیه بشود یا نشود. چنانچه مشکل انسداد رگ وجود داشته باشد، دوز بالای هیالورونیداز (400 ـ 1500 واحد) توصیه می‌شود تا آنزیم کاملاً در ناحیه موردنظر و در امتداد مسیر رگ مشکوک نفوذ کند و پخش شود. تکرار درمان در فواصل معین، در کنار ماساژ دادن و توجه کردن به دوباره پر شدن مویرگ‌ها به از بین رفتن انسداد و بهبود ظاهر کمک می‌کند. تزریق درون‌شریانی هیالورونیداز نیز توصیف شده است، اما انجامش، حتی تحت هدایت سونوگرافی، از نظر تخصصی دشوار است. همچنین نتایج یک مطالعه حکایت از آن دارد که تزریق زیرجلدی به حیوانات در مقایسه با تزریق درون‌شریانی نتایج بهتری را به دست می‌دهد.

دوز موردنیاز هیالورونیداز برای خون‌رسانی مجدد در ناحیه بافتی درگیر انسداد به عامل‌های متعددی بستگی دارد که از آن جمله می‌توان به میزان ژل موجود، ویژگی‌های ژل، مدت زمان سپری‌شده از زمان تزریق ژل و ناحیه و نوع بافت آسیب‌دیده در اثر اختلال در خون‌رسانی اشاره کرد. دیگر عامل‌های نظری شامل میزان ورم بافت هدفی می‌شود که می‌تواند اثر آنزیم را کمتر کند.

چنانچه آنزیم برای درمان کاهش بینایی پس از تزریق ژل هیالورونیک اسید به کار برده شود، بعضی راهبردهای پیشنهادی شامل تزریق 1500 ـ 3000 واحد هیالورونیداز در ناحیه پشت یا دور کره چشم می‌شود، همچنین احتمالاً تزریق آنزیم در فواصل معین تکرار می‌شود ـ البته مطالعه بزرگی برای ارزیابی این نظریه انجام نشده است. ناحیه زیرشقیقه‌ای به عنوان نقطه تزریق برای هیالورونیداز پشت یا دور کره چشم پیشنهاد شده و درباره عمق 0/3 ـ 5/3 سانتی‌متری براساس نقطه ورود در شریان مرکزی شبکیه به داخل عصب بینایی بحث شده است. لازم به ذکر است که مطالعات انجام‌شده بر روی اجساد نشان می‌دهد که هیالورونیداز توانایی عبور از غلاف سخت‌شامه عصب بینایی را ندارد. تزریق درون‌رگی هیالورونیداز بر روی مدل‌های حیوانی با موفقیت متوسط توضیح داده شده است. درهرحال اگر عارضه خطرناک انسداد رگ پس از تزریق ژل هیالورونیک اسید رخ دهد، درمان غالباً با استفاده از ترکیبی از هیالورونیداز و روش‌های دیگر انجام می‌شود و نتایج تحت نظر گرفته می‌شود.

از بین رفتن ژل چقدر طول می‌کشد؟


مقدار هیالورونیداز لازم برای از بین بردن ژل تزریق‌شده

اثر هیالورونیداز آنی است، نیمه‌عمر این آنزیم دو دقیقه است و مدت زمان اثرگذاری‌اش 24 تا 48 ساعت است. وقتی هیالورونیداز تزریق می‌شود، تجزیه و نرم شدن ژل موجود در آن ناحیه فوراً شروع می‌شود. هرچند هیالورونیداز نیمه‌عمر کوتاهی دارد، اثربخشی آن طولانی‌تر است و 48 ساعت پس از تزریق متوجه کم شدن حجم ژل می‌شوید. برخی بیماران ابتدا مأیوس می‌شوند، چون ورم پس از تزریق آنزیم را با نتیجه درمان اشتباه می‌گیرند، اما ورم فروکش می‌کند و اثر تزریق آنزیم ظرف 48 ساعت مشخص می‌شود.

نکته مهمی درباره اثر تزریق آنزیم وجود دارد. آنزیم هیالورونیداز به خوبی عمل می‌کند، اما تمام فیلرها مانند هم نیستند، پیوندهای متفاوتی را تشکیل می‌دهند، به مرور زمان تقویت می‌شوند یا چنان با بافت یا ناحیه اطراف یکی می‌شوند که نمی‌توان آن را از بافت بدن تشخیص داد. به‌همین دلیل لازم است هیالورونیداز چند بار تزریق شود. غالباً توده سطحی کوچکی در لب ایجاد می‌شود که به سرعت از بین می‌رود، اما گره‌های بزرگ‌تر یا ناحیه‌های انتشار گسترده ادغام ژل به صورت تکه‌تکه تجزیه می‌شود، در این حالت بیمار احساس می‌کند که ژل در بعضی ناحیه‌ها از بین رفته است، اما در نقاط دیگر هنوز وجود دارد. ازاین‌گذشته وقتی ژل قدیمی‌تری که اثرش به مرور زمان و در پی تکرار تزریق تقویت شده است، وجود داشته باشد و ژل موجب انباشته شدن بافت همبند جای زخم ظریفی دور نقطه تزریق شده باشد، آنزیم هیالورونیداز پس از مدتی شروع به متلاشی کردن اسید هیالورونیک خود بدن می‌کند و ناحیه‌های تقویت‌شده‌ای را که تجزیه کردنشان دشوارتر است، به حال خود رها می‌کند.

غلظت بالای هیالورونیک اسید موجود در ژل، بزرگ‌تر بودن اندازه ذرات ژل و افزایش اتصالات عرضی دوام و مقاومت ژل را بیشتر می‌کند. هرچند متخصصان برای تخلیه ژل به آنزیم هیالورونیداز متکی هستند، این عمل مانند تزریق ژل صرفاً یک علم نیست. همان‌طور که متخصص در فرایند تخلیه ژل پیش می‌رود، واکنش بافت‌ها و بدن بیمار را ارزیابی می‌کند و مراحل بعدی را با توجه به نتایج به دست آمده توصیه می‌کند. لزوم تکرار درمان به علائم بروز یافته، وضعیت بیمار، مقایسه خطرها و مزایا، عوارض جانبی پس از درمان و رضایت بیمار و پزشک بستگی دارد.

عوارض جانبی و خطرهای احتمالی تزریق آنزیم هیالورونیداز برای از بین بردن ژل لب


عوارض جانبی و خطرهای احتمالی تزریق آنزیم هیالورونیداز برای از بین بردن ژل لب

درست همان‌طور که تزریق ژل با عوارض جانبی و خطرهای احتمالی همراه است، تزریق هیالورونیداز نیز بدون خطر نیست و ممکن است ناراحتی موقتی، سرخ شدن پوست، ورم، کبودی و در موارد بسیار نادر حساسیت را به دنبال داشته باشد.

چنانچه قرار باشد بیمار برای اولین بار هیالورونیداز را دریافت کند، تست بر روی بازویش انجام می‌شود تا اطمینان حاصل شود که به آنزیم حساسیت ندارد، سپس تزریق اصلی برای از بین بردن ژل در بافت‌های صورت انجام می‌شود. سابقه آلرژی به نیش زنبور عسل یا زنبور بی‌عسل خطر بروز واکنش آلرژیک به هیالورونیداز را افزایش می‌دهد، چون زهر موجود در نیش حشرات ممکن است حاوی هیالورونیداز باشد و این سازوکار می‌تواند منشأ حساس‌سازی در بیماران باشد؛ بنابراین تزریق هیالورونیداز در چنین مواردی توصیه نمی‌شود. چنانچه سابقه بروز واکنش آلرژیک یا آنافیلاکسی به هیالورونیداز یا نیش حشرات وجود نداشته باشد، سابقه حساسیت‌های پیشین منعی برای تزریق هیالورونیداز نیست و می‌توان آن را در کمال ایمنی انجام داد.

همان‌طور که احتمال تزریق بیش از اندازه ژل وجود دارد، ممکن است آنزیم حل‌کننده ژل نیز بیش از مقدار لازم تزریق شود. به همین دلیل متخصصان آنزیم را به آهستگی و در چند مرحله تزریق می‌کنند و غلظت مناسب و تعداد واحدهای لازم را با دقت انتخاب می‌کنند، بااین‌حال واکنش بیماران گاهی خارج از کنترل است.

عادی است که مقداری از هیالورونیک اسید طبیعی در ناحیه‌ پیرامون تزریق موقتاً از بین برود، اما این مقدار به سرعت ظرف چند هفته بازسازی می‌شود و در نهایت بازآرایی و تغییرشکل کلاژن پس از دو تا سه ماه رخ می‌دهد.

چنانچه بیمار خواستار انجام عمل زیبایی باشد و بخواهد ژل را تخلیه کند، باید به او اطلاع داده شود که ممکن است لازم باشد در ناحیه‌هایی که ژلشان از بین برده شده و درنتیجه ناهمواری ایجاد شده است، از مواد جایگزین استفاده شود. اگر درمان در کلینیک دیگری انجام شده باشد، هزینه تمام درمان‌های لازم به عهده خود بیمار خواهد بود.

هیالورونیک اسید را می‌توان پس از دو روز مجدداً تزریق کرد. در خصوص درمان مجدد توصیه می‌شود که ژل بیشتری پس از یک تا دو هفته در ناحیه تجزیه ژل تزریق شود تا در این مدت اطمینان حاصل شود که ورم و آسیب از بین رفته و بیمار به وضعیت پایه برگشته است.

چه مدت پس از تزریق آنزیم می‌توانم مجدداً ژل هیالورونیک اسید را تزریق کنم؟


می‌دانیم که بخش اعظم هیالورونیک اسید ظرف سی دقیقه توسط آنزیم از بین می‌رود؛ همچنین می‌دانیم که فرایند تجزیه ژل می‌تواند تا 24 ساعت پس از تزریق هیالورونیداز ادامه داشته باشد. بااین‌حال هیالورونیک اسید بلافاصه تزریق نمی‌شود، چون ممکن است هنوز مقداری از آنزیم در ناحیه درمان وجود داشته باشد. وجود هیالورونیداز تعیین دوز و محل تزریق مقدار بیشتری از ژل را بسیار دشوار می‌کند.

بنابراین فقط متخصص باتجربه‌ای باید تزریق مجدد را انجام بدهد که می‌تواند ناحیه درمان را ارزیابی کند و اطلاعات کافی را درباره مقدار و نوع هیالورونیک اسید تزریق‌شده دریافت کرده است. متخصص زیبایی بیمار را درباره مناسب بودن تزریق مجدد راهنمایی می‌کند و سپس مقدار درستی از هیالورونیداز را تزریق می‌کند.

هزینه تزریق آنزیم برای تخلیه ژل لب


هزینه تزریق آنزیم برای تخلیه ژل لب

هزینه تخلیه ژل لب متغیر است و به موقعیت جغرافیایی کلینیک و متخصص انجام‌دهنده درمان بستگی دارد. اگر مقدار زیادی ژل در لبتان وجود داشته باشد، آنزیم باید چند بار تزریق شود. لازم به ذکر است که این درمان تحت پوشش بیمه قرار ندارد. البته برخی پزشکان هزینه درمان را به صورت قسطی دریافت می‌کنند یا بسته‌های تخفیفی ویژه‌ای را ارائه می‌دهند؛ بدون خجالت از شرایط تخفیف سؤال کنید.

جمع‌بندی


تزریق ژل هیالورونیک اسید در حال حاضر محبوب‌ترین روش برای قلوه‌ای و بزرگ کردن لب‌هاست، چرا که نتایج این درمان موقتی و برگشت‌پذیر است؛ به‌علاوه ایمنی تزریق این ژل ثابت شده است، چون این ترکیب به‌طور طبیعی در بدن وجود دارد. ژل هیالورونیک اسید را می‌توان طی عملی ایمن با تزریق آنزیم هیالورونیداز از بین برد، این آنزیم ژل را ظرف 24 ـ 48 ساعت تجزیه می‌کند. مدت زمان درمان به مقدار و عمق ژل تزریق‌شده بستگی دارد. تزریق آنزیم عملی ایمن و سریع با حداقل عوارض جانبی است. ژل‌های حاوی ترکیبات مصنوعی، مانند سیلیکون را نمی‌توان کاملاً از لب‌ها تخلیه کرد، چون بافت اطراف ژل را جذب می‌کند. برجستگی‌ها و التهابی پس از تزریق ایجاد می‌شود که درمان آن مستلزم تزریق کورتیکواستروئید، مصرف داروهای خوراکی یا انجام جراحی برای خارج کردن توده است.

پرسش‌های متداول


هیالورونیداز پوستم را خراب می‌کند؟

این آنزیم عامل قدرتمندی است که به سرعت پوست را پیر می‌کند، آسیبی دائمی را به پوستتان وارد می‌کند و صورتتان را ظرف چند دقیقه کاملاً لاغر می‌کند.

پس از تزریق هیالورونیداز چقدر طول می‌کشد تا ژل از بین برود؟

تجزیه و انحلال ژل از طریق تزریق آنزیم درمانی بسیار ساده و سریع است. کافی است آنزیم هیالورونیداز یک تا چهار بار در ناحیه موردنظر تزریق شود تا ژل از بین برود؛ بااین توصیف درمان حداکثر فقط ده دقیقه زمان می‌برد.

از بین بردن ژل با تزریق آنزیم درمان بدون‌خطر و ایمنی است؟

چون در عمل از بین بردن ژل نیز مانند تزریق خود ژل از ماده‌ای استفاده می‌شود که به‌طور طبیعی در بدن وجود دارد، این درمان بسیار ایمن است. بااین‌حال اندکی خطر بروز واکنش آلرژیک به هیالورونیداز تزریق‌شده وجود دارد.

هیالورونیداز تمام ژل را از بین می‌برد؟

از هیالورونیداز برای از بین بردن ژل هیالورونیک اسیدی استفاده می‌شود که قبلاً در مکانی نادرست، در مقداری بسیار زیاد یا به صورتی غیریکنواخت تزریق شده است. آنزیم در همان نقاط وجود داشتن ژل تزریق می‌شود. هیالورونیداز تمام ژل را از بین نمی‌برد.

اثربخشی هیالورونیداز چقدر است؟

تزریق هیالورونیداز روش مؤثری برای از بین بردن نتایج ناخوشایند حاصل از تزریق ژل‌های بر پایه هیالورونیک اسید (HA) است که در بازار وجود دارند و اثرشان برگشت‌پذیر است. غلظت‌های پایین‌تر هیالورونیداز به اندازه غلظت‌های بالاتر این آنزیم مؤثر است. برآورد می‌شود که 20 واحد هیالورونیداز برای از بین بردن 4 ـ 6 میلی‌گرم هیالورونیک اسید کافی است.

لب‌ها پس از تزریق هیالورونیداز ورم می‌کند؟

عوارض جانبی پس از تزریق آنزیم برای از بین بردن ژل انگشت‌شمار است. از عوارض شایع این درمان ساده می‌توان به ورم کردن ناحیه تزریق اشاره کرد که چند روز پس از درمان برطرف می‌شود.

پس از تزریق هیالورونیداز چه کارهایی را نباید انجام داد؟

در روز درمان و تا 24 ساعت پس از تزریق ورزش نکنید و فعالیت‌های سنگین انجام ندهید. همچنین از انجام فعالیت‌هایی، مانند ماساژ صورت که جریان خون را در صورت افزایش می‌دهد، حتماً اجتناب کنید.

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تماس