لوگو دکتر محرابیان

021-88427630

درمان ترک پوستی یا استریا با کرم، میکرونیدلینگ، میکرودرم و لیزر

فهرست مطالب

در صورتی که پوست به دلایل مختلف از قبیل بارداری و رشد جنین دچار کشیدگی شود رشته‌های الاستیک موجود درون پوست دچار پارگی خواهند شد. در این نقاط آسیب دیده بافت اسکار نازکی به وجود می‌‌آید که ترک‌ پوستی نام دارد و به رنگ صورتی، قرمز یا ارغوانی دیده می‌‌شود.

ترک پوستی در کدام نواحی ایجاد می‌شود؟


ترک پوستی در کدام نواحی ایجاد می‌شود

ترک پوستی روی صورت، دست یا پا به وجود نمی‌‌آید اما می‌‌تواند در سایر نقاط بدن ایجاد شود. ترک پوستی بیشتر در نقاطی که بدن به تجمع چربی می‌‌پردازد از قبیل شکم، ران، باسن، پهلو و سینه ایجاد می‌گردد. ممکن است شما به این خطوط پوستی را در قسمت پایین کمر یا پشت بازوهای خود نیز مشاهده کنید. ژنتیک نقش مهمی را در به وجود آمدن ترک پوستی ایفا می‌کند به عنوان مثال اگر مادر شما در دوران بارداری دچار ترک پوستی شده است احتمال به وجود آمدن ترک در شما وجود خواهد داشت.

احتمال به وجود آمدن ترک پوستی در همه افراد وجود دارد


طبق ارزیابی‌های انجام شده حدود ۵۰ تا ۹۰ درصد از زنان دچار ترک پوستی می‌‌شود اما احتمال به وجود آمدن ترک در آقایان نیز مطرح شده است. به وجود آمدن ترک پوستی در دختران نوجوان در ناحیه سینه و باسن، ران و پهلو و در پسران در ناحیه پایین کمر و لگن بسیار شایع می‌باشد. ترک پوستی همانند سایر انواع بافت اسکار دائمی‌ می‌‌باشد اما با گذر زمان رنگ آن روشن ‌تر می‌‌شود و ممکن است به رنگ سفید یا نقره ای دیده شود. اگر ترک پوستی باعث ناراحتی شما شده است باید بدانید که بیش از نیمی از افراد بزرگسال با چنین مشکلی مواجه هستند.

علت ترک‌های پوستی


افزایش وزن

افزایش وزن از علت ترک‌های پوستی

در دوران جوانی که بدن به سرعت در حال تغییر کردن است احتمال به وجود آمدن ترک پوستی افزایش پیدا می‌کند به ویژه در مواردی که شما به سرعت در حال افزایش وزن می‌باشید تعداد زیادی ترک پوستی روی بدن شما ایجاد خواهد شد. افزایش سریع حجم عضله در بدن سازان نیز باعث به وجود آمدن ترک پوستی خواهد شد.

بارداری

ترک پوستی در دوران بارداری بسیار شایع است و معمولاً پس از ماه ششم روی نقاط مختلف بدن به وجود می‌آید. با رشد جنین و پوست شکم دچار کشیدگی و ترک خوردگی می‌شود به که البته تغییرات هورمونی در دوران بارداری با تاثیرات متعدد بر پوست همراه است و باعث می‌‌شود پوست به راحتی دچار ترک خوردگی شود.

مصرف برخی داروها

مصرف برخی داروها از علت ترک‌های پوستی

مصرف برخی داروها می‌‌تواند باعث افزایش وزن، تورم، نفخ و یا سایر تغییرات فیزیکی شود که منجر به کشیدگی پوست و در نهایت به وجود آمدن ترک پوستی خواهد شد. هورمون‌ها از قبیل مصرف قرص ضد بارداری و کورتیکواستروئیدها که برای کاهش التهاب بدن تجویز می‌‌شوند دو فاکتور بسیار مهمی هستند که در به وجود آمدن ترک پوستی نقش دارند. اگر شما از این هورمون‌ها استفاده می‌کنید باید بدانید که مستعد ترک پوستی هستید و باید در این رابطه با پزشک خود مشورت کنید.

برخی بیماری‌های خاص

هر گونه اختلالی که باعث افزایش وزن و رشد ناگهانی یا مشکلات پوستی شود می‌تواند ریسک ترک پوستی را افزایش دهد. برخی از این اختلالات باعث تغییرات فیزیکی خواهند شد و پوست را دچار پارگی و ترک خوردگی می‌نمایند. به عنوان مثال اختلالات مرتبط با غدد فوق کلیه از قبیل بیماری کوشینگ و اختلالات نادر از قبیل سندروم مارفان و سندروم اهلر- دانلوس که بافت همبند نقاط مختلف بدن را درگیر می‌‌کنند می‌‌توانند باعث ترک خوردن پوست شوند.

به متخصص پوست مراجعه کنید


مراجعه به متخصص پوست بهترین گزینه موجود برای صحبت کردن درباره مشکلات پوستی از قبیل ترک خوردگی پوست می‌باشد. پزشک بعد از انجام معاینات اولیه با شما در خصوص بهترین روش موجود برای درمان مشکل پوستی صحبت می‌‌کند و روش‌هایی که برای درمان وجود دارد را معرفی خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که باید فهرست کاملی از همه داروهایی که مصرف می‌کنید از قبیل انواع ویتامین یا سایر داروهایی که نیاز به تجویز پزشک ندارند را در اختیار او قرار دهید و در صورتی که دچار هرگونه مشکل دیگری هستید به پزشک تان اطلاع دهید.

درمان ترک‌های پوستی یا استریا


به غیر از روش‌های درمانی خانگی و محصولاتی که تهیه آنها نیازی به نسخه پزشک ندارد می‌توان از روش‌های درمانی دیگری نیز به منظور کاهش ترک پوستی استفاده کرد. برخی از این روش‌ها به شرح زیر می‌باشند:

کرم و روش‌های درمانی خانگی

درمان ترک‌های پوستی با کرم و روش های درمانی خانگی

در تعداد زیادی از موارد ترک پوستی با گذر زمان به صورت خود به خود بهبود پیدا می‌‌کند اما برخی از آنها از بین نمی‌‌روند و به درمان نیاز دارند. برخی از محصولاتی که در بازار وجود دارند که می‌توانند به روشن کردن یا جمع کردن ترک پوستی کمک کنند. برخی محصولات مخصوص رفع ترک پوستی از قبیل ژل، پماد و روغن می‌‌توانند به کاهش ظاهر ترک پوستی کمک کند. این محصولات حاوی ترتینوئین، ارتقا دهنده‌های کلاژن، روغن یا مرطوب کننده‌هایی از قبیل کره کاکائو، ویتامین ای، شی باتر، روغن زیتون یا گلیکولیک اسید هستند که باعث برطرف شدن ترک پوستی خواهند شد.

این محصولات و لوسیون‌ها باعث تیره شدن ترک پوستی خواهند شد و به این ترتیب پوست شما یک دست به نظر می‌رسد. به این ترتیب اگر ترک پوستی شما به رنگ سفید یا نقره ای دیده می‌شود ظاهر بهتری پیدا خواهد کرد. در برخی موارد شما مجبور هستید چندین محصول را امتحان کنید تا بهترین گزینه را انتخاب نمایید. روش‌های درمانی مختلفی برای درمان ترک پوستی وجود دارند که می‌‌توانند نتایج خوبی را در زمینه جوان سازی پوست و بهبود ظاهر آن ایجاد کنند. این محصولات حاوی ژل آلوئه ورا، ترکیب آبلیمو و آب خیار، روغن بادام، روغن نارگیل، روغن کرچک و ماسک زردآلو می‌باشند.

میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریژن یک روش بدون درد است که با استفاده از دستگاه مخصوص که به اسپری کردن جوش شیرین، کریستال‌های ریز نمک، یا ذرات آلومینیوم روی سطح پوست می‌پردازد فرآیند لایه برداری را انجام خواهد داد. این کریستال‌ها باعث لایه برداری پوست می‌‌شوند و به این ترتیب لایه فوقانی پوست را برطرف می‌کنند تا بدن مجبور به تولید پوست جدید باشد. پوست جدید دارای انعطاف پذیری بهتری است و به این ترتیب باعث از بین رفتن ترک پوستی خواهد شد.

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ روشی است که لایه فوقانی پوست را هدف قرار می‌دهد که ترک پوستی در این ناحیه به وجود آمده اند. در این روش پزشک از تعدادی سوزن بسیار کوچک استفاده می‌‌کند و آنها را وارد پوست می‌نماید تا بدن را وادار به تولید کلاژن و الاستین کند و به این ترتیب پوست ترمیم می‌شود. میکرونیدلینگ با ترمیم پوست از ظاهر ترک پوستی می‌کاهد.

انجام عمل جراحی زیبایی

درمان ترک‌های پوستی با انجام عمل جراحی زیبایی

جراحی زیبایی از قبیل لیفت شکم و ران می‌تواند پوست اضافی این نواحی را بردارد و باعث سفت شدن پوست باقی‌مانده شود که به این ترتیب از ظاهر ترک پوستی کاسته خواهد شد. اگرچه این روش‌های درمانی فقط با هدف برطرف کردن ترک پوستی طراحی نشده‌ اند افرادی که دچار افتادگی پوست هستند می‌توانند از مزایای حاصل از این روش بهره‌ مند شوند و به عبارتی علاوه بر آن که افتادگی پوست خود را درمان کنند می‌توانند ترک پوستی را نیز برطرف نمایند.

لیزر درمانی

درمان ترک‌های پوستی با لیزر درمانی

لیزر درمانی یک فناوری نوین است که می‌‌تواند باعث افزایش تولید کلاژن و کاهش ظاهر ترک پوستی شود. می‌‌توان در این راستا از لیزر پالسی رنگی یا لیزر فرکشنال نیز استفاده کرد. اگرچه لیزر پالسی رنگی و با تاثیرات بیشتری برای ترک‌های پوستی قرمز و جدید همراه است لیزر فرکشنال می‌تواند باعث از بین رفتن ترک سفید و قدیمی پوست شود. در حقیقت لیزر درمانی یا نور درمانی روشی است که به منظور بهبود ترک پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رادیو فرکانسی

رادیو فرکانسی یک روش بسیار ایمن است که باعث افزایش تولید کلاژن در ناحیه تحت درمان خواهد شد و به این ترتیب از ظاهر ترک پوستی می‌کاهد به ویژه ترک‌های جدید و قرمز رنگ که بیشتر جلب توجه می‌کند. معمولاً رادیوفرکانسی به همراه تزریق پلاسمای غنی از پلاکت و نتایج بهتری را به وجود می‌آورد و باعث تحریک بدن به منظور تولید کلاژن جدید خواهد شد. در صورتی که این روش‌های درمانی تحت نظر یک پزشک با تجربه انجام شوند نتایج بسیار خوبی از درمان به دست خواهد آمد و شما شاهد ناپدید شدن ترک پوستی خود خواهید بود.

آیا می‌توان از به وجود آمدن ترک پوستی جلوگیری کرد؟


جلوگیری از ترک های پوستی

متخصصین عقیده دارند که ژنتیک نقش مهمی را در به وجود آمدن ترک پوستی ایفا می‌کند اما اگر والدین شما ترک پوستی دارند این مسئله ضرورتاً بدین این معنا نیست که شما نیز دچار چنین مشکلی خواهید شد. یکی از بهترین روش‌های موجود به منظور پیشگیری از به وجود آمدن ترک پوستی، حفظ تناسب اندام و جلوگیری از نوسانات وزن می‌باشد. نوشیدن آب به مقدار کافی نقش مهمی را در پیشگیری از آسیب دیدگی پوست ایفا می‌کند. سعی کنید رژیم غذایی سالمی داشته باشید و از غذاهای سرشار از روی از قبیل ماهی و انواع مغزها استفاده کنید و از مصرف غذاهای حاوی ویتامین آ، دی، و سی مانند مرکبات، شیر و سیب زمینی شیرین غافل نشوید.

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تماس