لوگو دکتر محرابیان

021-88427630

سابسیژن در درمان آکنه چه تاثیری دارد و چگونه انجام می‌شود؟

فهرست مطالب

سابسیژن برای درمان آکنه فرایندی برای کمک به درمان جای زخم‌های عمیق صورت است که در اثر آکنه شدید ایجاد شده است. سابسیژن می‌تواند جای زخم را بهتر كند و همچنین کلاژن را تحریک می‌کند تا جلوی تورفتگی زخم را بگیرد.

وقتی زخم‌های آکنه در سطح پوست باعث ایجاد فرورفتگی می‌شوند، سابسیژن می‌تواند مفید باشد. این روش شامل قرار دادن یک ابزار نوک تیز، معمولاً یک سوزن، در زیر محل زخم شده است. وقتی این کار توسط پزشک انجام می‌شود، بافت فیبری که پوست زخم را به بافت زیرین محکم کرده است شکسته مي‌شود. این روش به عنوان “تضعیف” جای زخم یا “آزاد کردن” سطح پوست از بافت زیرین شناخته می‌شود.

سابسيژن چیست؟


سابسيژن چیست؟

سابسيژن روشی است که نوارهای الیافی که عامل اصلی ایجاد آکنه پوستی در پوست هستند را آزاد می‌کند. این بافت‌ها در طی فرآیند التهاب آکنه ایجاد می‌شوند و پس از مرحله بهبودی نيز باقی می‌مانند.

زخم‌های عمیق آکنه به دلیل از دست دادن کلاژن و تشکیل اتصالی ایجاد می‌شوند که سطح پوست را به طور فیزیکی به سمت پایین می‌کشد و منجر به فرورفتگی پوست می‌شود.

سابسیژن این نوارهای الیافی را از هم جدا می‌کند و باعث آزاد شدن جای زخم و بهبود ظاهر آن‌ها می‌شود. توصیه می‌شود برای تحریک کلاژن و حتی برای نتایج بهتر، اقدامات بعدی مانند لیزر eCO2 و رجوران اسكار را دنبال کنید.

چه نوع اسکارهایی با سابسيژن قابل درمان هستند؟ 


چه نوع اسکارهایی با سابسيژن قابل درمان هستند؟

سابسیژن تقریباً همه انواع اسکارها را درمان می‌کند. انجام یا عدم انجام سابسیژن به نوع زخم و همچنین محل و شدت آن بستگی دارد. در طی مشاوره، پزشک کاملاً مناسب بودن شما را برای جراحی سابسیژن ارزیابی می‌کند. در اینجا به برخی از انواع اسکار که می‌توانند با جراحی سابسیژنبا موفقیت درمان شوند اشاره می‌کنیم.

  • جای زخم
  • اسكار بوکسار
  • اسکار آیس پیک
  • اسکار آبله مرغان

روش انجام سابسیژن


روش انجام سابسیژن

پس از تمیز کردن کامل پوست، یک کرم بی‌حس کننده موضعی به منظور کاهش ناراحتی و درد روی ناحیه درمان زده می‌شود. در مرحله بعدی، پزشک یک سوزن کوچک را در ناحیه مورد نظر قرار می‌دهد. پزشک سوزن را به شکل “فنینگ” حرکت می‌دهد تا این بافت‌های رشته‌ای رها شوند. بیماران ممکن است در طی این فرآیند احساس کلیک در پوست خود داشته باشند. پس از جراحی، کبودی و تورم خفیف ایجاد می‌شود که بهبودی آن حدود 5 تا 7 روز طول می‌کشد.

استفاده از کرم بازیابی فشرده باعث تسریع در بهبودی و کوتاه شدن دوران نقاهت می‌شود. سابسیژن یک روش ایمن است و عوارض جانبی و خطرات آن بسیار کم است.

برای درمان اسکارهای عمیق و شدید، ممکن است 2 تا 3 جلسه سابسیژن برای پاکسازی کامل اتصالات فیبروتیک لازم باشد. بعضی از پزشکان ترجیح می‌دهند سابسيژن را با درمان‌هایی که کلاژن را تحریک می‌کنند برای بهترین نتیجه ترکیب کنند.

موارد منع مصرف برای اسکار آکنه چیست؟


بیمارانی که سابقه زخم هایپرتروفیک یا کلوئید یا اختلالات خونریزی یا لخته شدن خون دارند، نباید تحت درمان سابسیژن قرار بگیرند. همچنین افرادی که دارای عفونت‌های فعال باکتریایی یا ویروسی هستند، باید از این روش اجتناب کنند. در طول مشاوره، پزشک سابقه پزشکی شما را بررسی می‌کند تا اطمینان حاصل شود که درمان برای شما ایمن نیست و در صورت لزوم گزینه‌های دیگری را پیشنهاد می‌دهد.

به چند جلسه درمانی نیاز دارم؟ 


به چند جلسه درمانی با سابسيژن نیاز دارم؟

اینکه چند جلسه درمان سابسیژن برای بهبود ظاهر پوست شما مورد نیاز است، به هر بیمار و نحوه تشکیل بافت زخم در بدن آن‌ها بستگی دارد. نوع زخم، محل و شدت آن نیز در تعداد مورد نیاز درمان تأثیر دارد. در بیشتر موارد، 3 تا 6 جلسه درمانی لازم است.

انتظار می‌رود کبودی بین 7 تا 12 روز طول بکشد.

آیا این روش دردناک است؟ 


این روش قابل تحمل است و معمولاً شامل بی‌حسی اولیه با کرم بی‌حس کننده به مدت 15 تا 20 دقیقه در نقاط تزریق است. برای کنترل بهتر درد، بی‌حس کننده موضعی به محل‌های درمان تزریق می‌شود.

آیا دوران نقاهت وجود دارد؟ 


دوران نقاهت بعد از سابسيژن

کبودی بیشتر در اثر سابسیژن باسوزن ایجاد می‌شود تا سابسیژن با کانولا. اما انتخاب بین این دو در طی مشاوره بالینی انجام می‌شود. در روش سابسیژن زخم‌های آکنه، پزشک یک سوزن بلانت را زیر ناحیه اسکار قرار می‌دهد. سپس با حرکت عقب و جلو، رشته‌های بافت‌های فیبری که زخم را تشکیل می‌دهند شکسته و به سمت پایین می‌کشد. عروق خونی پاره نمی‌شوند. با گذشت زمان بازسازی کلاژن و بافت همبند اتفاق می افتد که اسکار را بالا برده و جای زخم را کاهش می‌دهد. پوست دچار اختلال مکانیکی لایه اپیدرمی و پوستی می‌شود. برای جلوگیری از این عوارض جانبی ممکن است درد، حساسیت، عفونت و هایپرپیگمنتیشن پس از التهاب داشته باشید. برای کاهش و بهبودی سریع این عوارض، این دستورالعمل‌های بعد از عمل را پس از درمان جای زخم آکنه انجام دهید:

  • از بسته‌های سرد یخ استفاده کنید و فشار ملایمی بر ناحیه محل درمان وارد کنید تا خطر خونریزی در محل وارد شدن سوزن کاهش یابد.
  • ممکن است کبودی و تغییر رنگ پوست در محل درمان شده مشاهده شود. برای استتار كبودي می‌توانید روی آن کانسیلر بزنید.
  • با ناخن روی محل درمان را نخارانید زیرا ممکن است منجر به عفونت شود.
  • برای جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک مناسب و برای جلوگیری از درد و قرمزی از ضدالتهاب‌های تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.

آیا نتایج درمان دائمی هستند؟ 


آیا نتایج درمان سابسيژن دائمی هستند؟

برش زخم منجر به آزاد شدن لنگر و صاف شدن پوست می‌شود. نتیجه درمان تا حد زیادی دائمی است، به شرطی که لنگر انداختن مجدد در طول دوره بهبودی بلافاصله پس از عمل اتفاق نیفتد.

به همین ترتیب، برای جلوگیری از چسبندگی مجدد، از ترکیب مواد پرکننده استفاده می‌شود. این پرکننده‌ها فضا را به طور موقت پر می‌کنند و باعث ترمیم بافت بدون چسبندگی مجدد پوست به ساختارهای عمیق‌تر می‌شوند. پرکننده با گذشت زمان توسط بدن تخریب می‌شود و کلاژن جایگزین مواد پرکننده می‌شود و در نتیجه یک زخم برای همیشه ترمیم می‌شود.

آیا عوارض جانبی وجود دارد؟


بیمارانی که تحت سابسیژن قرار می‌گیرند باید از عوارض جانبی، از جمله خونریزی، درد یا حساسیت به لمس در ناحیه درمان، افزایش رنگدانه‌های زخم هایپرتروفیک یا کلیوئید آگاه باشند.

سایر درمان‌های جای زخم آکنه


گزینه‌های درمان اسکار آکنه از لیزر گرفته تا روش‌های جراحی جزئی تا پرکننده‌های پوستی، لایه برداری شیمیایی و درم ابریژن متفاوت است. معمولاً برای ارائه بهترین نتیجه به ترکیبی از فناوری‌ها نیاز است.

  • لیزر جوانسازی CO2:  این درمان برای چندین نوع زخم، یک درمان استاندارد در نظر گرفته می‌شود. این نوع لیزر لایه بالایی پوست را زخم می‌کند و باعث ایجاد زخم‌های کم‌عمق و زخم‌هایی که خیلی مشخص نیستند، می‌شود. همچنین کلاژن زیر اسکار را تحریک می‌کند و پوست را جمع و محکم می‌کند. با این حال، این روش درمانی برای انواع پوست‌های تیره به دلیل احتمال هایپرپیگمنتیشن توصیه نمی‌شود.
  • لیزر فراکسل: جایگزینی برای CO2، کم تهاجمی، و برای اکثر انواع پوست مناسب است.
  • لیزر Smoothbeam / Excel V: این لیزرها تولید کلاژن را تحریک می‌کنند که به طور طبیعی جای زخم‌ها را برای یکنواختی بافت پر می‌کند.
  • لیزر sublative: برای جای زخم‌های آکنه که سرسختانه به بافت اطراف می‌چسبند مناسب است. این فناوری فرکانس رادیویی دو قطبی، تنها فناوری ثابت شده برای کاهش طیف وسیعی از زخم‌های آکنه با خیال راحت و موثر بر روی تمام رنگ‌های پوست با حداقل دوران نقاهت یا عوارض جانبی است. (پوست را سفت می‌کند و آسیب پوست بعد از آفتاب را کاهش می‌دهد.)
  • درمارولر جایگزینی برای CO2 است كه از سوزن برای نفوذ به پوست استفاده می‌کند تا کلاژن را تحریک کند. دقیقاً مانند فناوری sublative.
  • درم ابریژن یک روش درمانی معمول برای “زخم کردن” جای زخم‌های آکنه و تحریک کلاژن است. ویبرادرم ابریژن با استفاده از دستمال پارچه‌ای انجام می‌شود.
  • لایه برداری شیمیایی TCA – می‌تواند به بهبود ظاهر زخم‌های آکنه فرورفته کمک کند.
  • پرکننده‌های پوستی تزریقی می‌توانند برای برخی از زخم‌ها در نظر گرفته شود و ماندگاری آن از شش ماه تا یک سال ادامه یابد.
  • از پانچ برای برداشتن جای زخم با چاقوی بیوپسی پانچ و زدن بخیه بافت در جای خود استفاده می‌شود.
  • پیوند پانچ شامل پیوند پوست از ناحیه اهدا کننده مانند پشت گوش است. خطری که در این روش وجود دارد این است که ممکن است محل دهنده با رنگ پوست در منطقه دریافت کننده دقیقا مطابقت نداشته باشد.

همانطور که می‌بینید گزینه‌های زیادی برای کاهش اثرات آسیب‌زای جوش وجود دارد. از این گذشته، هدف پزشکان این است که به شما کمک کنند تا دوباره احساس خوبی در مورد پوست خود داشته باشید!

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

دکتر ابوالفتح محرابیان

دکتر ابوالفتح محرابیان

متولد سال ۱۳۴۹ پس از اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال۱۳۶۸ با رتبه عالی درکنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده و در سال۱۳۷۵ با مدرک دکتری پزشکی فارغ التحصیل گردید .پس از گذراندن خدمات با توجه به علاقه فراوان به رشته پوست با موفقیت در امتحان دستیاری این رشته پذیرفته و موفق به اخذ مدرک تخصصی پوست ،مو و زیبایی گردید.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تماس