در این مقاله، به بررسی یکی از عوارض اصلی آکنه، یعنی جای جوش و روشهای درمان آن میپردازیم. جای جوش عمدتاً به دو شکل لک پوستی، اسکار شکل میگیرد. لکههای پوستی ناشی از آکنه به صورت لکههای قهوهای روی پوست باقی میمانند. در این حالت، ساختار پوست تغییر نمیکند و پوست نه برجسته میشود و نه فرو رفته میشود.
بلکه تنها افزایش رنگدانه در اثر التهاب ناشی از جوش وجود دارد. خوشبختانه لکه های ناشی از جوش در اکثریت قریب به اتفاق موارد خود بخود بهبود میابند . اما برای درمان جوش صورت سریعتر میتوان از روشهایی مانند استفاده از کرمهای لایه بردار،کرمهای ضد لک ،میکرودرم ابریژن ،پیلینگ، آی پی ال و یا لیزر استفاده کرد. لذا در صورت ابتلا به این نوع جای جوش صورت نباید چندان نگران بود.
اسکار پوست ناشی از آکنه
جدیترین عارضه جسمی و پوستی آکنه، یعنی اسکار اکنه، پرداخته میشود. هنگام بروز اسکار، ساختار پوست تغییر میکند و پوست به صورت برجسته یا فرو رفته ظاهر میشود. به دلیل مشکلات درمانی، زمانبر بودن و هزینهبر بودن درمان این عارضه، و همچنین به دلیل عدم امکان درمان کامل و رفع جای آکنه در بسیاری از موارد، اهمیت بسیاری دارد که در مواردی که احتمال بروز اسکار وجود دارد، با درمان مناسب و مناسبترین روشها، از بروز این عارضه جلوگیری شود.
راه های درمان اسکار آکنه
تزریق داخل ضایعه: این درمان برای اسکارهای برجسته(هیپرتروفیک یا کلوئید) به کار میرود و موجب کاهش برجستگی و سفتی اسکار میشود
درمانهای جراحی: این درمانها شامل ساب سیژن (آزاد سازی چسبندگیهای زیر پوست)، درم ابریژن (سایش مکانیکی پوست)، برداشتن و بخیه اسکار وپانچ (بالا آوردن پوست فرو رفته توسط وسیله پانچ) میباشد
میکرو درم ابریژن: این روش در مورد لکه های آکنه و اسکار های سطحی موثر است و در موارد اسکارهای عمیق تاثیر کمی دارد.
لیزر: از روشهای اصلی درمان اسکار آکنه است. تاکنون از لیزرهای مختلفی برای درمان اسکار آکنه استفاده شده اما آنچه در حال حاضر بیشترین مقبولیت را بدلیل عوارض کمتر و اثر نسبتا قابل قبول دارد لیزر فراکشنالCO2 است. درمان با این لیزر نسبت به لیزرهای دیگر موثر تر راحت تر وبا عوارض کمتر همراه است.
منبع: سایت آقای دکترجمال الدین حسن زاده
تعیین نوبت مطب: ۸۸۴۲۷۶۳۰ (۰۲۱)